Ojoj vilken härlig kväll...

Ja i tisdags var det NHL match mellan Montreal och Pittsburgh och tanken var att jag och Stefan skulle äta middag på resturang på arenan tillsammans med två av hans arbetskamrater men när vi kom dit var allting fullsatt redan så det blev en sväng till en av souvenirshoparna där jag tänkte köpa en tshirt eller huvtröja men Stefan och hans kompisar hade dåligt inflytande på mej så det blev en matchtröja istället så det kan kännas lite onödigt för en match men den får nog åka upp på väggen hemma sen som minne. ;) Sen blev det en pizzaslice att äta upp på läktaren, vilket för oss till våra utmärkta platser, för vi satt Allra längst upp i arenean eller vi hade två rader bakom oss men det kändes marginellt. Men otroligt nog så såg man puckens och spelarnas alla rörelser så utsikten var väldigt bra ändå.  
Roligt nog så får ju spelarna slåss i NHL så efter några minuter kastade två spelare av sig handskarna och började slita och slå på varandra och de tre domarna ställde sig som i en cirkel runt dom och lagen ställde sig på varsin sida och alla bara kollade ett bra tag tills det inte var så roligt att se på längre, då avbröt dom det och kvittade straffen. 
Matchen var bra och underhållande men inget av lagen var inte taggade till 110 % så det blev inte så mycket tacklingar och slagsmål så publiken blev tyckte nog att det var lite synd. Efter ett ganska stadigt spel så drog Montreal iväg och vann med 4-2 och hela hallen, förutom dom få Pittsburghsfansen, jublade för fullt och skrek "Go HABS Go!", någon förklaring till varför dom kallas för Habs har jag inte fått ännu men jag ska ta och lista ut det.

I pauserna gick vi runt arenan och kollade på folk och på lite cheerleaders men då blev vi besvikna för dels så var dom inte så bra och sen var dom inte så vältränade utan lite "pluffsiga" istället så det var inte alls som på TV. Sen skulle herrarna naturligtvis in till toan och jag som hade fullt upp att kolla på folk och hålla mej på rätt väg efter dom hamnade också på herrtoan, jag lyckades med det två gånger dessutom på arenan...

Eftersom att det blev vinst var vi tvugna att fira så det bar av till en irländsk pub där vi satt och även jag drack lite öl och men mest rom och cola och efter ett tag kom det in några typer som bara ställde sig och stirrade på oss och pratade och de tyckte tydligen att de kände igen killarna och det visade sig vara 3 andra svenskar som jobbar på Ericsson här så då blev vi ett lite större gäng. Så kvällen avslutades inte förrän kring halv tre med en taxitur hem och taxichafförerna kör som riktiga dårar här på vägar som dessutom är gropiga och dåliga så det var skönt när man väl kom till rätt gata och kunde klättra ur taxin och sen krypa ner i säng.


Så det var en riktigt härlig kväll med inslag av det mesta och ett minne för livet att ha sett NHL och jag vill göra om det senare men då kanske på annan ort där dom kan prata engelska istället för att bara mala på på franska med allt dom säger och nästan allt som står i hela arenan för då kan det finnas en chans till att hänga med i snacket.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0