Långfredag

Idag har det varit en ganska lugn dag och Stockholmarna, min faster och hennes familj, har kommit till Tynderö så nu väntas ett trevligt påskfirande med dem.
Mina brorsor har också dykt upp idag för att fira mej lite så har fått presentkort på massage och, äntligen, en sackosäck!! Så har avnjutit kvällen i den och den är så skön.. =)
Under dagen har det även kommit upp lite saker så nästa vecka ska jag och mamma åka neröver i landet och kolla på lite hästar och imorgon ska jag och kolla på en Audi80 och om inte den duger ska brorsan passa på att kolla på en annan på tisdag.. Så nu verkar det som om livet inte kommer att vara arbets-, bil- och hästlöst så länge till.. =D Bara att hoppas på det bästa nu.. =)



20års dagen

Dagen började bra med att mamma kom upp och väckte mej med lite sång och presenter, så av föräldrarna fick jag lite back packing saker. ;) Men jag tyckte att det var alldeles för tidigt så jag somnade snabbt om och blev efter ett tag väckt igen av att det kom en bil och sen att dte plingade en massa på dörren och vovven stod och skällde så det var bara att kasta sej ur sängen och mötas av Lundgrens i dörren så jag fick lite back packing saker av dem med så snart är jag nog redo för att sticka rent materiellt. =P
När jag väl kommit upp och ignång åkte vi(jag och Mist) iväg till mormor och hjälpte henne med lite med påsksaker och blev firad lite av henne med.
Sen när vi kom hem gick vi ut på en sväng i solen innan det var dags att börja fixa inför kvällen.
Under kvällen droppade tjejerna in och vi hade det riktigt mysigt och trevligt och åt väldigt god middag, dock så hade jag skalat alldeles för mycket potatis.. Suck.. =P Fick fina presenter av dem också, bland annat pengar som enbart ska användas till tatueringen som jag hade tänkt att skaffa... Så nu är det ännu större press på mej och Janne då båda har tatueringsrelaterade presenter. :P


Fick även brev under dagen som sa att jag skulle infinna mej på informationsträff till veckan och sen börja på introduktionen nästa måndag, så det verkar som om jag får jobbet.. Så hoppas det stämmer nu men märker väl det på tisdag... :)


Sista kvällen som ung? ;)

Idag var ja på den sista intervjun och hon sa att jag låg bra till så det var ju bra, får dock vänta på det slutliga beskedet tills på tisdag eftermiddag..
Sen gick jag omkring på stan och försökte hitta present till brorsan och doppresent till Gustav.. Hittade till Gustav i alla fall så får se om jag hittar något till Johan imorgon så han inte blir utan.. ;)
Och axeln.. Att man kan få så ont i den av att bara vandra omkring på stan.. Riktig brännande och molande var det, inte alls roligt.. Men har dock lyckats trycka tillbaka delen ganska mycket så knölen börjar minska, som tur är... =)

Och imorgon blir jag 20(!), så då är man väl gammal, arbetslös och billös.. Haha, underbart.. Tur att framtiden verkar ljus och att kompisarna kommer hit och förgyller dagen. =D
Dags att sova nu för mamma ska väcka och fira mej tiidigt.. Skönt i för sig att det bara är att somna om efter tills vovven kommer och vill ha upp en.. ;)

Maggie

Ännu en slapp dag här hemma fast har dock städat en massa eftersom att det blir påsk och allt nu.. Var som vanligt ute med Mist och det var så mysigt i snön. =)
Sen har det nog inte hänt så mycket mer spännande saker förutom att dom ringde så jag ska på den sista intervjun imorgon mitt på dagen så nu får jag väl hoppas på att det går bra och att jag får veta om jag får det eller inte snart.. Lite drygt med så många steg men samtidigt så är man inte direkt så nervös längre.. =P

Problem på bloggen..

Känner att det hände lite väl lite i mitt liv nu och märkte dessutom att ett inlägg har försvunnit så för att sammanfatta den tiden så tog jag det mest lugnt och hela familjen lämnade mej och åkte iväg till fjällen..
I torsdags var jag även in på den andra intervjun av tre för samma ställe och det kändes som att det gick bra så jag går och väntar på svar från dem..
Axeln går att röra mer och mer för varje dag men gör fortfarande ont och är väldigt sne tydligen men det värsta är när jag helt tappar kontrollen öcver armen så den bara faller ner, inte alls skönt det.. Men idag lyckades jag till och med rida lite lugnt och kort på Fighter efter att jag blivit tvungen att använda en pall för att komma upp på den lilla ponnyn. =P


Ensam och övergiven

Idag så är det bara slappning för min del och har sovit större delen av dagen för Frida och Amanda har övergivit mej för Årebackarna, men när de kommer hem igen ska vi käka pizza och försöka få oss att bli rena och respektabla inför kvällen som vi ska spendera på krogarna i Åre.. Schlagerkväll på Vallmans.. ;)

Hmm, aldrig mer Vålådalen kanske?

I söndags åkte jag och Frida upp till Vålådalen för att hälsa på Amanda som jobbar här. Resandet flöt på bra och vi hittade hit utan några större problem. Amanda jobbade på kvällen så vi fick roa oss själva.

På måndag morgon klev vi upp och Amanda gick och jobbade igen. Jag och Frida drog däremot till Duved för lite härlig snowboardåkning. Det var mulet hela dagen och man blev ofta snöblind och de flesta backarna var lite risiga.. Men vi hittade dock några härliga som vi njöt av..

Vid halv tre så lyckades dock jag volta med brädan efter några felskär och flög några meter i luften innan jag landade rakt på axeln och hörde hur det knackade till. Kände att det gjorde riktigt ont men reste mej snabbt och tog mej ner till liften innan chocken kom. Jag och Frida trodde att nyckelbenet var brutet, för att det var inte rakt som det brukar vara, och det trodde även de som kollade på det vid liften. Jag fick chans att åka ambulans men vi hade ju bilen så tog den istället till Åres läkarstation. Där fick vi sitta och vänta i drygt två timmar innan jag fick träffa en läkare, tills dess trodde jag bara att axeln hade hoppat ur led för benet såg rakt ut igen men tydligen så var det en del som håller fast nyckelbenet som hoppat upp ur axeln. Som tur var hade Frida erfarenhet av att ta av kläder försiktigt (från ålderdomsjobb) för det är inte skönt att ta av sig tröjor när man inte alls kan röra en arm. Sen fick jag vänta på röntgen så att det inte var någon sprick också men det klarade mej från så efter 3½ timmes väntan blev jag tvungen att till och med ta av mej sportbhn så att en annan läkare kunde tejpa ner den delen lite. Sen fick jag en mitella och lite piller och sen fick vi äntligen åka.

I mitt liv har jag varit i Vålådalen två gånger och båda gångerna har slutat på läkarstationen, dock var det en mycket mindre skada denna gång, så ska nog ta det som ett tecken att jag inte ska bo i Vålådalen mer.

Hoppning på Fighter!!

Körde den vanliga morgonrutinen och sen drog jag och Mist in till THF för att se lite dressyrtävlingar och sen hoppa Fighter. Såg bara de privata ekipagen och dom var ritigt duktiga, kommer många unga talanger från Timrå nu tro ja minnsan. :P
Efter att tävlingarna var slut satte vi upp lite hinder och sen hoppade jag och Fighter runt lite på dem och det kändes så fruktansvärt bra och roligt, han är helt otrolig den där lilla ponnyn.. Hade tre hinder som vi körde lite korta banor på och höjde i och för sig bara upp till 85 men han hoppade hur fint som helst och det fanns inte det minsta av tvekan i honom och man ska ju sluta när det går som bäst, även om det är riktigt svårt att göra! Ska dock börja rida och tävla honom mera nu när jag är hemma igen och ser verkligen fram emot att få göra det. =) Längtar tills påsktävlingarna!! =D

Nu på kvällen har jag och Mist tagit en promenad ut till Stina och suttit och snackat med henne i några timmar och vi pratade en hel del om längre resor och börja känna mej riktigt taggad för att köra lite "back packing" framåt nästa vår eller så innan man får för mycket åtagande i livet.. Inte helt fel att ha en öppen framtid ändå.. ; )

haha ett försök till att vara tillbaka i Skönviksbacken

Hade ännu en mysig morgon och stack ut och sprang en sväng innan jag startade dagen ordentligt med att åka in till stan för att hälsa på Sara på Synoptik. Satt med henne när hon åt ett tag först och sen gick vi upp och testade en massa solglasögon.. Nackdelen är bara att det är så många som är så stora så att jag bara ser ut som en liten fluga i dem =P Dock så hittade jag ett par så snart kommar jag vandra omkring i solen med dem förhoppningsvis ;)

På kvällen var det tänkt att bli en helkväll i backen men när vi(jag, cicci och frida) kom dit kring åtta och det var en jättelång kö och bara en lift som funkade så efter lite mer än en timme så hade vi bara hunnit med typ två åk.. :PSå vi gjorde ett litet byte med liftkorten och drog hem.. Så så spännande blev min fredagskväll ;)

"Shit happens all the time, why not be a part of it?"

Nu ligger jag hemma i soffan och funderar lite över livet.. Ska försöka göra en sammanfatta tankarna om livet här hemma..
Det är helt underbart att vakna upp och inte dra sig för att kliva upp och gå ut i stallet och jobba utan istället hoppa upp för att njuta av dagen och än så länge är jag nog ganska positiv om att få ett jobb inom någorlunda rimlig tid så livet känns väldigt ljust nu ändå.. 

Dock, som nästan alltid  följer ett Men..
När jag bodde där nere kunde man sopa "problemen" under mattan och slapp tänka på dem och de kom mest bara tillbaks när jag var hemma på kortvisiter och eftersom att tiden inte var så lång hemma så kändes problemen intensiva men kortvariga.. Men nu när jag är hemma igen så är det dags att ta tag i dem och lösa vissa, bearbeta andra och helt enkelt komma över vissa.. De som ska lösas och bearbetas blir nog bra med tiden men sämre på att veta hur jag bara ska komma över vissa..

Men, men.. Som man bruka säga så löser väl tiden allt och köra på den enligt mej braiga filosofin:
Det som är menat händer och händer/blir det inget så är det inte menat..
För det sägs väl att allt händer för en anledning? ;)
Och som jag skriver ganska ofta nu på vissa ställen så är jag ju trots allt en positiv grundsyn och det är ju inte alltid helt fel med lite mysteri.. ;)

                                                          

Halkigt ute!!

Vaknade alldeles för tidigt för att skjutsa mamma och Lundgrens till stan och sen åkte jag och Mist till veterinären och vaccinerade henne och det var till och med en man som började prata om hur lugn min lilla vovve var. =)
Sen gick vi ut på en långpromis över isen och det var så soligt och mysigt även om det blåste lite väl mycket på hemgången.
På eftermiddagen drog jag in till Timrå och red Fighter och man kan väl säga att vi haft bättr dagar tillsammans men blir nog bra bara vi jobbar ihop oss lite igen och börjar hoppa. ;)
Middagen som var tänk här ute på Tynderö med mej, Frida och vovvarna blev inne i stan istället på Donken tillsammans med Sara. Efter det så åkte vi hem till Sara och jag fick äntligen se hennes nya, fina lägenhet. =) Den var riktigt mysig och fin med en jätte härlig utsikt, perfekt som förfestställe dessutom.. ;)
På vägen hem från stan så hade tre bilar åkt i diket här ute på Tynderö inom en kort sträcka så det är tydligen Väldigt halt ute.. Som tur är verkade det inte vara någon som skadat sig även om två av avåkningarna såg lite otäcka ut.

Städdag

Klev upp kring nio i morse och såg att det var jätte fint väder ute så slappade lite framför tvn med frukosten och sen började jag städa och sortera bort en massa saker från rummet så det ska se lite propert ut. Började även gå igenom en massa kort och jag är hopplös när det gäller minnen, vill att nästan alla gamla minnesbilder och saker ska synas och det går ju inte riktigt. =P

Sen var det dags att gå ut den lilla vovven så vi åkte ut till Åstön och typiskt nog så lyste solen bara lite igenom molnen.. Men vi hade det riktigt mysigt där ute i alla fall och fick lite nya livskrafter av åstöluften.

När vi kommit hem gick jag igenom ännu mer bilder, digitala denna gång dock och hittade lite roliga bilder, bland annat några från Åstön en varm och blåsig försommardag.. Så här är den respektabla bilden innan det blir helbad i vågorna.. ;)

Arbetsintervju

Klev upp i morse, duschade och gjorde mej respektabel för att sedan åka in till staden för att gå på arbetsintervju hos Kontorsfixarna för en tjänst hos Eniro.. =P
Först var det bara lite vanligt snack och uppvisande av betygen och sådana saker, men sen kom det stora testet.. Dels så innehöll det en stavningsdel där man hörde engelska och svenska ord som man skulle stava och där blev det några slarvfel, men sen var det även en del med geografi- och samhällskunskapsfrågor och som de flesta vet som känner mej så är ju det inte iktigt min starkaste sida så att säga.. =P Men otroligt nog gick det riktigt bra där så blev lite stolt. :)
Jag klarade mej i alla fall så pass bra att jag fick gå vidare till nästa prov som var ett personlighetstest som jag fyllde i över internet när jag kom hem och det var det förjävligaste test någonsin där man skulle markera vilket av fyra alternativ som var minst/mest likt mej.. Riktigt svårt att bestämma sig.. Så nu är det bara att vänta och se..

Sen har jag även varit duktig och varit ute och sprungit i mörkret och halkan och som tur var klarade jag mej från att halka även om det var nära ibland.. :P

Mysig träff med Boppis =)

Började dagen med att ta en tur  med Mist i nysnön och sen bara ta det lite lugnt hemma. Sen fick jag äntligen tag på Boppis och bestämde täff med henne. Innan jag åkte för att hämta henne var jag dock in på arbetsförmedlingen och skrev in mej igen och där tyckte dom att jag sökte på bra.
Efter lite strul med att hitta till Boppis så hittade jag henne i en snödriva med hennes lila söta valp Edwin, så fruktansvärt go liten kille. =) Sen inspekterade jag hennes lägenhet lite, den var riktigt mysig och fin, och till slut hamnade vi på Ikea där vi strövade omkring ett tag.
När jag kom hem igen så var det nästan dags för Andra avenyn men mamma ville se på Mannen som talar med hundar och jag tycker ju också att det är bra så sorry Janne och Annie att jag svek traditionen , vad ska vi nu prata om.. Tu att vi har Hem till gården kvar i alla fall..  Haha!! ;)

Ringde även och pratade om arbetsintervjun så ska dit imorn.. Så ni får önska mej lycka till. =P

Det nya livet

Nu har det gått lång tid utan uppdatering så här kommer en kort översikt av vad som hänt.

  • Varit tillbaka på gården och jobbat
  • Underbara skiweek, ojoj vad bra vi hade det =)
  • Tillbaka ännu en gång till Nydal och det blev en massa strul
  • Jag och Janne sa upp oss
  • En sista tokig fest för oss som resulterade i lite, hrmm, "roliga" filmer och telefonsamtal
  • Janne slutade och borrade hål i det bråkigaste knäet
  • Valde att inte ta med Sigge hem så han åkte till Småland
  • Janne köpte Madonna
  • Jag jobbade min sista dag i fredags
  • Åkte hem igår
  • Startar det nya livet

Så då börjar jag med det nya livet idag... Tanken är att jag ska börja träna lite ordentligt, hitta ett jobb, köpa en unghäst, tatuera mej och köra med lite nya prioriteringar.. ;)

Första dagen började bra i alla fall. Jag har varit ute och sprungit, ringt på en fyraårig skäck så jag ska få bilder på den och förmodligen åka och kolla på den sen och sen har jag även ringt till Lådan och hört om jobb inom brandsaneringsbranschen och han skulle höra av sej när det kommer in något.. Och imorgon ska jag ringa och boka in en anställningsintervju dessutom.. 
So far so good så att säga =)


RSS 2.0