Slappdagar i Tynderö

Efter Annandagen har jag mest tagit det lugnt och försökt att bli frisk så fort som möjligt och bara stuckit iväg på några få upptåg..
I fredags åkte jag iväg till THF och hoppade lilla Fighter och det var så roligt att få rida en ponny igen och speciellt honom! När vi värmt upp lite och kommit upp till 80 cm så började han ta i ordentligt för första gången och sen vid 90 hoppade han ännu bättre och klarade det hur lätt som helst så han har verkligen förutsättnigarna för att bli riktigt bra så det är bara att se vad framtiden utvisar.. ;)
Igår tog jag och Frida oss enda in till Timrå till Cicci och Jocke för att ha lite filmkväll och såg bland annat "Death sentence" och "Saw 4" och jag kan starkt rekommendera dem. =)

Annandagen

Vaknade upp för tidigt i stan och lite bakis men hade det mysigt  i alla fall innan det framåt två var dags att dra sig hem till Tynderö igen ..
Sen var det dags för släktmiddag på Bygdis och det var så roligt att träffa alla och höra vad som händer för dem nu. Har en massa mindre barn i släkten nu så det var fullt liv hela tiden men även lite mysiga stunder med de två minsta, Agnes och Gustav.  Som alltid på släktträffar åt vi en massa god mat och hade jätte trevligt.. Tanken var sedan att jag och Cicci skulle ut på krogen men strax innan jag skulle åka blev jag magsjuk istället så kom fram till att det var inte bakisheten jag känt av större delen av dagen.. :P Så istälet blev det till att gå och och bädda ner sig med en hink.. Myys.. ;)

Juldagen

Dagen flöt på och sen var det dags för middag hos brorsan och Joy tillsammans med hennes familj. Vi blev bjudna på goda pajer och kaka med goda såser med trevligt sällskap så det var riktigt mysigt, det var dessutom väldigt roligt att se deras nya lägenhet.. Dom har då gjort sig ett riktigt uppsving.. ;)

Därefter blev det dags för förfest hos Lina med bland annat Erik så det var mysigt och vinet hjälpte till lite.. =P Efter ett tag drog vi ner till stan och jag följde med dem till Coppers och det var då inte mycket folk där och konstigt nog känner man sig bara gammal och opassande där.. Så tack och lov gick jag iväg och träffade Emilia och nästa Lina och vi kom in på stadshuset och träffade Frida, Linnea och Lisa så då var det bara att parta på.. ;) Träffade även några "gamla"  kompisar och för att sammanfatta kvällen så var den grymt rolig men en lagom fylla med sina upp- och nergångar och ett underbart avslut med en vandrig i stan med fallande snö omkring mig...

Julafton

Började dagen med en härlig promenad med Mist runt Verkan och hon blev helt överlycklig över att få se en strand och rusade runt lite och lekte med på tok för stora pinnar.. =P
När jag kom hem fick jag öppna ett paket som var en stor väska med en massa roliga verktyg så det ska bli spännande och se när jag får börja att använda dem. =)
Kring halv två hade resten av familjen, förutom Elena som var hos sin släkt, och Tore kommit hem till oss och det blev julmat innan Kalle Anka. Sen blev det julklappsutdelning och jag fick riktigt fina saker och som en liten pik från Joy fick jag skorengöringssaker så får börja se till att jag tar hand om mina skor nu.. =P Tyvärr så hade ingen lyckats hitta en sackosäck fastän att alla hade letat, tydligen så är dom inte så vanliga längre, så min jakt efter en sådan får fortsätta tills vidare.. Haha, Lite udda saker är alltid roliga att önska sig.. ;)
Efter att alla åkt iväg och Henke kommit förbi igen med Elena så var själva firandet slut och jag och mamma fortsatte kvällen med att mysa på med julfilmer pch nu har julafton kommit till sitt slut för i år..
God Jul till er alla iaf! ;)
image9

Dan före doparedan

Väcktes av att pappa kom och ville att jag skulle åka in till Birsta och fixa några ärenden istället för honom så hoppade snabbt upp och drog iväg innan alla andra "sista minuten" shoppare skulle hinna dit. Sen bar det av till mormor för att fira lite jul med henne och lämna lite julklappar där.

Lilla vovven följde med på allt så efter besöket hos mormor drog vi ut på Åstön och njöt av en lekstund på klipporna och som om det inte räckte som motion för henne så tog vi en tvåtimmars promenad ut till vändplatsen på kvällen så efter det var i alla fall jag trött och njöt av lugnet här hemma innan lägdags...

Tillbaka på THF & julstök

Klev upp och åkte iväg till Timrå hästsportförening utan Erik för han var tvungen att stanna hemma och julstäda.. När jag kom dit var julklappahoppningen i full gång och det var så roligt att se alla människor och hästar där igen och se vad som hänt sen sist man var där.. Det har tillkommit en hel del nya hästar som verkar passa in och några nya människor som börjat vara med på tävlingarna, men annars såg det mesta ut precis som vanligt. Träffade även en familj vars lilla c-ponny jag red förut så ska få hoppa honom nu under mellandagarna. =D Efter ett tag kom även Erik dit så fick trots allt träffa honom lite med så det var riktigt trevligt.
När tävlingen var slut åkte jag in till stan och fikade med Sasha och jag har inte träffat honom på väldigt länge så det var också riktigt trevligt..
Nu har jag nyss klätt vår lilla julgran och paketen har börjat läggas där under och vovven som inte fick något bad igår fick det idag istället så nu är hon riktigt ren, fluffig och julfin... =) och snart ska Lina komma hit så vi kan snacka på lite och invänta Frida så det blir ännu trevligare.. =Pimage8


Jullov!!

Kom hem igår kväll och grattade brorsan som fyllde år och tog och myste på lite hemma innan jag gick och la mej i min egna sköna säng. =)

Vaknade i morse av att pappa kom och tyckte att klockan var mycket men den var bara nio så jag somnade snabbt om och njöt av en sovmorgon ändå tills halv tio istället.. ;) Sen åkte jag iväg till Birsta och handlade den sista julklappen och träffade Lina som jag inte sett på 4½ månad så det var riktigt roligt och vi gick bara omkring och snackade lite innan vi drog in till stan och usch vad mycket köer det var där, värre än i Birsta till och med. Det är riktigt härligt att vara klar med alla klappar nu i alla fall så man slipper trängas med allt folk i helgen.
Ringde även Erik under dagen och ska träffa honom imorgon och vi ska åka och kolla på julklappshoppningen på THF så det ska bli härligt att få se honom igen och sen se alla hästar, framförallt då Tibor, och folket där.. =)
Nu på kvällen har jag tomtat till lite här hemma och ätit gott med familjen. Nyligen började också med att göra Mist julfin och har klippt bort en massa hår från öronen och borstat av henne ännu mer hår och efter att hon varit ute på sin kvällspromenad så ska hon få sitt julbad och sen ska hon få börja gå i sitt jultäcke.. ;)
Snart börjar också fredagsfilmen på fyran så jag sitter och väntar på att ha en mysig hemmakväll. =)

En snabb uppdatering

Nu sitter jag nere hos Annie och lånar hennes internet i väntan på att Mist ska få busasrunt med Annies chefs hund Nicole som är en jätte mysig schäfer som Mist gillar. Så tänkte passa på att göra en snabb uppdatering över vad som händer här..

Om man börjar med arbetet så har de flesta av hästarna fått fnatt och sen jag kom tillbaka har dom lyckats riva 6 olika hagar ett antal gånger, inte riktigt det bästa vi vet när det händer.. 
Sen ha Sigge blivit verkad av en inte riktigt så bra hovslagare så han har blivit så hovöm att han knappt kunde gå ordentligt ute på den hårda marken dagen efter, nu några dagar senare är han bättre men kan inte gå ordentligt där det är knövligt..
Esset däremot mår tack och lov bra och vi håller på med finslipningen varje dag så det är riktigt roligt och speciellt att hoppa honom, vi har till och med testat på början till galopp piruetter. Helt underbart att sitta på en häst som kan sina saker. =D

Utanför arbetetet så har vi jobbat lite hos Lollo på hennes glöggfest i lördags och det var lite intressant och se folket runt gården fulla och vi fick se att även chefen kunde sjunga och spela gitarr, väldigt roligt att se och vi blev väldigt imponerade för vi trodde aldrig att han skulle kunna det. =P
Sen har det nog bara varit mer vanliga saker.. Fast självklart så har vi följt "Bonde söker fru" och det var ju två dagar i rad förra veckan så då vart vi glada.. =P  Under lunchen har vi även kunnat börja se komediserier istället för att följa "Hem till gården" så det känns riktigt bra..;)

Ja det var la allt typ.. :P
Nu går man bara och väntar på jullovet som börjar när pappa hämtar mej på torsdag.. =)

NFMK förfest och krogrunda i Sundsvall

Kvällen började bra med att vi kom till Lina och blev mött av ett dukat bord med små julpåsar som vi fick av henne. Till middagen var vi jag, Frida, Lina, Amanda och Lina, det var bara Lisa som fattades. Som alltid åt vi för mycket och till efterrätt hade LIna gjort fyra olika kladdkakor, en vanlig, en vanlig med vit choklad i, en med after eight i och på och en som var vit gjord av vit choklad.. Dom var helt underbara och jag fick genast en favorit, den med lite vit choklad nerblandad.. Mums.. Lina är en riktigt duktig liten kock =) Sen blev det en massa prat och vi försökte få i oss lite drick men efter en sådan middag är det inte så lätt. =P Efter ett tag kom även Lisa och då fick Lina sin present och hon verkade bli gad för den, (hon fick en Goodybag med lite "ta hand om sig själv" saker), så vi hade nog hittat bra saker. : ) Sen pratade vi och drack lite mer och hade det så mysigt, det är så skönt att komma hem och få träffa alla och bara känna lugnet och just känna att allt inte ändras för att man flyttar.. Även om det känns som om man sviker vissa lite för att man inte kan finnas här på samma sätt för dem..
Till slut blev det utgång i staden och jag fick känna hur less jag är på krogsundsvall..  Först tänkte vi gå in på stadshuset, där vi även var sist, men den här gången hade de bestämt sig för att följa tjugoårs gränsen.. I alla fall för tillfället.. För sen så fick en kompis som först blivit nekad komma in bara för att hon tjatade in sig.. Sen gick vi på några andra ställen men som vanligt så var det inge bra drag på där så vi tänkte gå på Avenyn istället.. Då gick Amanda och Lina före mej, Frida och Erik och de kom in men sen stppades Frida av vakterna och de sa att det var tjugotreårs gräns där.. Men ändå så hade Amanda kommit som till och med är yngre än Frida..
USCH vad jag är less på Sundsvalls krogar!! Vakterna följer bara vissa gränser ibland beroende på vilket humör de är på, vem det är som kommer och hur mycket folk det är runt omkring.. Helt sjukt.. Så istället så gick jag och frida och avslutade kvällen på Donken..
Det fanns dock en riktig höjdpunkt under kvällen på stan i alla fall och det var att Erik kommit hem från USA och att man fick träffa honom.. Så jävla roligt!! hHar saknat honom riktigt mycket.. Dessutom berättade han att han kommer att flytta och börja jobba bara några mil från mej så vi kommer kunna parta en massa tillsammans neröver, kalas bra de.  =)

Kvällens line under förfesten: Ut med luften och in med kakan.. ;)

En helg full av påhitt

Vaknade upp på fredagen och tog det bara lugnt ett tag innan jag drog iväg till Birsta för lite inhandling av julklappar och hittade några i alla fall så det var skönt innan det var dags för att åka och hälsa på mormor lite. På kvällen samldes familjen här ute och sen åkte vi ner till Holmö och åt ett helt underbart julbord med en massa godsaker till efterrätt.. Så gott med årets första knäck i en sådan mysig stämning. =)
Efter att vi ätit klart åkte jag in till Timrå och gick på Ciccis och Jockes inflyttningsfest då de flyttat in i en tvåa istället i trappuppgången bredvid sin gamla lägenhet. Träffade lite kompisar där så det var jätte mysigt och några av killarna spelade lite gitarr och sjung och vissa av dem lät bra så det var roligt men någon riktigt partystämning blev det inte men så länge man är med kompisar så blir det aldrig tråkigt.. ;)

Idag vaknade jag upp lite för tidigt och sen drog jag och mamma in till Birsta igen för att jag skulle få välja ut en ridhjälm som jag ska få i julklapp. =) Sen hittade jag några fler julklappar så är nästan klar med all den handeln så det känns skönt.
Nu ha vi nyss kokat lite knäck så jag är helt mätt och nöjd och ska snart hoppa in i duschen för att sedan sticka in till stan för att äta middag med NFMK för att fira att Lina fyller 19 nästa helg och för att ta lite avsked av Amanda som ska åka iväg till fjällen och jobba i några månader så det ska bli så kul. =) Kvällen ska även avslutas med förfest och utgång i Sundsvall ooch träffa Erik som nyss kommit hem från att ha jibbat i USA. Så kommer bli en kanonkväll. =D


Några roliga händelser på gården under veckan

Maggie - Kofösaren
Jag klev precis ur ett av stallen när jag såg en liten årskossa komma gåendes på stallplanen. Jag ropade på Janne så att hon skulle komma ut och kolla och direkt när hon kom ut slog mej tanken att Madonna är livrädd för kossor, och vips så såg vi en lös häst springa iväg, vilket var Madonna. Sen hoppade även Sigge ur sin hage och dom två sprang iväg tillsammans ner mot vägen. Så Janne tog och sprang efter hästarna och jag sprang efter kon för att förhindra att den skulle skrämma fler hästar.. Janne fick snabbt tag på hästarna efter lite mutning medan jag fick mej en riktig match mot kossan. Den ville springa mot fler hagar så jag var tvungen att parera iväg den och fösa bort den från gården och det var en riktigt envis och snabb liten madame så fick använda en massa knep och list för att mota iväg den åt rätt håll och fick även springa genom en skogsdunge med en massa snår för att få bort den från alla tänkbara hagar och lyckades tillslut efter en hel del springande. Först tänkte jag jaga tillbaka den till bonden men den sprang rakt upp i en större skog med en väldans fart och skrämde några andra hästar så prioriterade hästarna och det sista jag såg av kossan innan den försvann in i den djupa skogen var att den stannade till lite högre upp och spanade ut över det kaos den skapat. Men slutet gott, allting gott, som man brukar säga, i alla fall för oss och hästarna. Det är bara att hoppas på att kon också kom tillrätta i sinom tid.

Hoppning på Esset
Onsdag och hoppning. Vi hoppade en liten bana med lite tänkbara titthinder och Esset är som en liten gud att hoppa. Dock så har vi betslat ner honom så att han går på ett helt vanligt tränsbett, vilket är jättebra, men då blir han lite stark så vi måste nog ta och finslipa lite på förhållningarna så att han reagerar lite mer dem istället för att bli övertaggad på hindrena och öka takten.. =P Men man ska ju alltid ha något att arbeta på ;)

Amanda kom till gården och hälsade på
Åkte och hämtade Amanda i Uppsala i tisdags och hon stannade tills på torsdag då hon åkte hem med mej och pappa tillbaka till Norrland. Hon fick kolla runt lite när vi jobbade och testa på lite stallarbete och fick till och med rida lite på Sigge och hon har gjort stora framsteg sen förra gången hon fick rida så hon ha kanske lite fallenhet för ridning.. ;) Inne i lägenheten blev hon också satt i lite arbete och hon var så snäll och duktig och gjorde jätte goda pannkakor medan jag satt bredvid och pratade =) Hon tog även en sväng till Stockholm på onsdagen medan jag jobbade och sen slutade jag tidigare på torsdagen och följdde med henne in till staden som avslutning på hennes vistelse i Sigtuna. Det var så roligt att få lite besök och få höra lite ordentlig sundsvallsdialekt.. =) Och vi kom fram till att det är just sundsvallsdialekten som gör att jag inte kan säga U ordentligt i vissa ord.. Ta bara och testa att säga Ulltuna med ett riktigt U.. Stört omöjligt för oss så Janne och Annie fick ha lite roligt åt oss.. =P Hittade även några ord som Janne inte alls förstod, som till exempel, pärorna eller ord som uppöver, neröver och inöver.. Så härligt med dialekter =) 


En lite detaljerad period på Gården =P

Söndag 18/11
Kom hem till gården och blev välkomnad av både sambon och ex. sambon och fick en snabb uppdatering över vad som hänt under min ledighet. Bland annat så har det kommit en ny hopphäst till Jonas från Finland, ett sto på 6 år som tävlat 130 och som kallas för Tilly... Det händer något nytt varenda gång man åker härifrån ett tag..

Mist verkade också glad över att vara hemma igen men hon dissade mej hela natten och sov inne hos Janne istället..

Måndag 19/11

Tillbaka till arbetet då och en helt vanlig förmiddag..

Morgonfodra, släppa ut alla hästar, mocka, fodra igen,kolla till stona med föl och småpojkarna och sen äntligen lunch..

Efter lunchen blir det alltid lite roligare.. ;) Då är det dags att sticka ut på mitt lilla skötebarn Stand Straight, "Sigge McKvack".

Han är en 12årig fux valack som Jonas tävlat 150 med för något år sedan men nu så rider jag ut på honom varenda dag då han är under rehabilitering men snart borde vi kunna köra igång ordentligt med honon i alla fall ;)..

Sen är det som vanligt lite eftermiddagsmockning, intagning av hästarna och sen ännu en fodring..

Medan hästarna åt stack jag och Mist ut och lekte lite för att sedan gå illbaka och rida ut på Hingsten under en stjärnklar himmel med månljus och Amanda i telefonen.. En riktigt härlig liten tur  ;)

När jag och Janne var klara här åt vi lite och sedan drog vi med Annie till Coop  Märsta för veckans höjdpunkt, storhandlingen.. =P

Idag när det var lägdags så följde i alla fall Mist med mej och lade sig på sin madrass i mitt rum =)


Tisdag 20/11

Tisdag och en vilodag för hästarna här på gården, dock så märks det inte för oss..

Däremot så drog jag ut med Mist på dagen för att kunna vara ute i dagsljus för en gångs skull och vi gick och kastade en 1meterspinne ett bra tag men den lilla vovven vägrar ju att någonsin bli trött.. Någon dag ska jag verkligen stå och kasta boll till henne tills hon inte orkar springa mer så att hon kan få bli trött för ovanlighetens skull.. :P

Så lilla Sigge fick vänta med att komma ut tills det var mörkt och roligt nog så är han ganska mörkrädd av sej =P

Sen passade jag på att ta mej i kragen och bytte min sängbotten efter några veckors väntan.. Var lite väl stora mellanrum och för några tjocka träplankor som blivit inlagda förut.. Så förhoppningsvis sover man ännu bättre nu =)

Nu sitter vi och väntar på House klockan nio på fyran.. För när man bor här med så få kanaler så blir man en äkta tvfyra nörd ;)


Onsdag 21/11

Idag fick vi hjälp av Annie med stallen så allting gick mycket snabbare, det är så skönt att få lite extra hjälp.. Längtar verkligen tills att de hittar en person som ska komma och jobba förmiddagar här med all stallskötsel.. Dock så vill Hans, min chef, ha en välutbildad person och vi tror då inte att han kommer att hitta typ en naturare som har höga ambitioner i livet och som vill komma hit och mocka.. Så det lär ta evigheter..

Efter jobbet följde jag med Annie till Märsta och vi käkade lite på Sibylla innan vi tog och handlade på Coop, som vanligt.. Men idag kom vi på att vi skulle köpa typ "Se & Hör" för att det bland annat stod om "Bonde söker  fru", så nu har vi verkligen gått och blivit instängda små typer som intresserar sig för allt skvaller i omvärlden =P  Det blir nog nyttigt med att långt jullov så att man kanske kan hitta tillbaka till ett liv utanför gården ;) Oturligt nog så försvinner fler och fler hemma på olika sätt men det är bara till att göra det bästa av situationen..


Torsdag 22/11

Vanlig dag på jobbet med lite inslag av ridning på Esset och lite skrittande på Strömingen som ska sättas igång lite lätt efter en liten skada.

Idag så åkte Annie hem till norrland för att avnjuta en hel helg hemma.. Väldigt härligt för henne men det blir så tomt här så fort någon lämnar gården..


Fredag 23/11

Idag blev det en hektisk förmiddag och en kort lunch i regnigt väder så humöret var inte på topp och det kändes lite allmänt tungt här men sen fick jag rida Esset och gosa lite med Rocco och vi fick äntligen nytt spån så allt blev snabbt bättre. Sen stack Janne hem och lämnade mej och Mist ensamma här på gården. Återigen sjönk mitt humör och jag kände mej lite ensam och övergiven så vi stack ut på en långtur och som tur är kom det lite snö idag så det var lite ljusare och lite av ett vackert "vinterlandskap"  ute månljuset och Mist var så livlig och lydig och genast kändes livet ganska härligt igen.. Är så glad över att jag har min lilla vovve och att hon kan tillbringa tiden här med mej =)

Kom in sen och såg ett Grey´s anatomy avsnitt, det andra i fjärde säsongen, där de pratade om olika beroende man kan ha här i livet, bland annat beroendet av vissa personer och vissa relationer.. Ett riktigt bra och lite träffande avsnitt.. ;) 


Shit happens all the time so why not be a part of it?
                                                                                                 

Det får nog vara det stående ordspråket för livet nu ; )                                                                                                

Trots att det blir tomt här utan de andra så är det riktigt skönt att bara få vara för sig själv och ta det lugnt med Mist.. =P


Lördag 24/11

Att vara ensam här på helgerna lönar sig verkligen...  Jonas hjälpte till med allt i stallet och han är riktigt snabb och hade börjat innan så blev mindre mockning än vanligt och sen hade han lektion för mej på Hingsten och på Sigge och körde bland annat en rolig balansövning på Sigge som gick ut på att jag släppte tyglarna och styrde med skänklarna och vikten och då han är extremt okänslig för olika hjälper så sprang han lite som han ville och vi bara njöt ;)

På kvällen agerade jag även chafför till och från Sigtuna åt herrskapet på Nydal i deras fina BMW, riktigt roligt att köra den bilen ;)


Söndag 25/11

Janne är tillbaka så nu är det lite liv i lägenheten igen men oturligt nog få vi inte alls lika mycket hjälp ute i stallet när vi båda är här och jobbar.

Vi hade lite gymnastikhoppning idag och körde lite studs med sex hinder i rad  och jag hade Esset som tävlat 150 så han kan sina saker så det är alltid helt underbart att få hoppa honom ... =)

På kvällen när manegen blivit tom smet jag in med Mist och hon klarade samma hinder och samma höjder som våra stora hästar hoppat på.. Inte illa av en liten vovve på cirka femtio centimeter.. ; )

Såg på Miami Ink nyss och vill verkligen tatuera mej om ett tag och nu har jag även kommit på en början till mitt motiv.. Men den idén kommer senare när den kommit lite längre.. =P


Måndag 26/11

Ännu en ny vecka har börjat här på gården och Annie har återgått till att hjälpa till lite i stallet innan hon går till lilla Nisse och det är så skönt. =)

Fick även höra att Esset också har blivit mitt lilla skötebarn så det är riktigt roligt att jag ska rida honom varenda dag med. ;)

Det var också dags för veckans storhandling så jag och Janne drog in till Uppsala och åt lite och sen handlade vi mat och lite olika julsaker så att vi kan julbaka och pynta i lägenheten. =)


Tisdag 27/11

Jobbade på som vanligt och fortsatte med att lära Mist att gå med när jag leder en häst och nu kunde hon till och med gå lös en liten stund utan att börja lekattackera Sigge så snart kan hon nog följa med på ridturern. =P  Sen gick vi med Hingsten lite och han verkade tända på någon lukt på min jacka så han körde in mulen i armen på mej och började med sina läten och slog med frambenen och betedde sej siktigt hingstigt, men som tur är så är han en gentleman så han gav sej ganska snabbt efter några "nej". =P

Nu på kvällen har vi varit nere hos Annie och bakat lite pepparkakor och gjort pepparkakshus. Det blev inte så många kakor för mej och Janne för jag tycker om att smaka lite på degen medan jag bakar och sen brände Janne de flesta av de få färdiga figurerna.. Sen hade inte Annie riktigt den rätta känslan för att göra i ordning glasyren så det blev mest sörjigt men pepparkaks husen blev så fina ändå. ;) Men vi hade riktigt roligt och lekte med degen och mjölet till julsånger, precis som det ska vara i julförberedelserna. =D


Onsdag 28/11

Var ner till kliniken med Esset för att köra en besiktning och han var i ganska fin form för sin ålder så förhoppningsvis håller han ett bra tag till. Sen gick jag ut och gick med Sigge i en timme och Mist fick springa omkring helt lös och även det klarade hon utan att hoppa på Sigges bakben. =)     Det blev en lång arbetdag som avslutades med att jag fick rida Hingsten och vi börjar göra lite mer framsteg. ; )

Nu på kvällen blev det, som varje vecka här, "Bonde söker fru" och vi satt och hoppades på att det skulle hända något mellan Fredrik och Lena så att han väljer henne i slutet. ;) Sen har vi börjat med lite julpynt här och det börjar till och med att bli lite julstämning i vår lilla lägenhet. =)


Champagne på en torsdag ;) 29/11

Hade en lång och välfylld arbetsdag och red fyra hästar varav en var Salle som är en 20 årig liten envis b-ponny, såg lite roligt ut bara.. Tur att man är liten ibland.. ;)

På kvällen åkte Janne hem för att vara ledig över helgen och jag passade på att bara slappa men på något sätt slutatde det med att Oskar och Annie kom ut på lite champagne och jäger så det blev en riktigt trevlig men en lite sen kväll.


Nakenchock på gården 30/11

Jobbade på som vanligt och fick tack och lov hjälp av Ogge och Annie med stallet då Janne är ledig.

Efter jobbet drog jag och Annie ner till Sigtuna och åt på Sibylla innan vi skulle ner till storhuset för att festa lite med Ogge och hans kompis. Vi drack lite öl och vin framför tvn och Ogge spelade gitarr så vi fick sjunga ut lite. Sen började vi spela lite kort och det slutade med att det blev en stripplek och Ogges kompis var den enda som strippade helt och körde en fin liten dans.. =P Roligt men lite besynnerligt när någon bjuder på sig själv sådär.. ;) Jag däremot körde en hederlig gammal dans med kompisen bara istället för jag bangade ur lite.. =P Blev där till tre någon gång innan man drog sig hem för att sova.


Tröttheten kommer krypande

Klev upp vid innan sju för att morgonfodra och konstigt nog var jag riktigt pigg fastän dom två senaste nätterna tillsammans varit kortare än en normal natt. Helgerna här är ganska sköna med färre hästar att ta hand om och mer hjälp från Jonas och ibland även Ogge, som den här dagen, så stallarbetet gick fort och sen red jag tre hästar varav den tredje var Salle iegn och idag red jag barbacka på honom och det var så skojjigt. =) Fast Jonas och Annie skrattade gott åt synen av oss två som skuttade runt i manegen.. Men det är sådant man får bjuda på ibland.. ;) Jag fick mej också ett gott skratt då Annie hoppade/ramlade av Hingsten efter att han börjat galoppera runt som en liten buse, det såg riktigt roligt ut och hon satt och diskuterade med sig själv om hon skulle hoppa av eller inte innan hon dunsade i backen för att sen asgarva hon med.. =D

Den här kvällen blev lite lugnare och jag bjöd Annie på en mysig kalkonmiddag och efter maten höll vi båda på att däcka i soffan av trötthet, det var så skönt och jag tyckte att det var på tiden att jag blev trött då i alla fall efter att jag varit helt uppe i varv och ovanligt pigg till och med hela dagen. =P


Globen Horse Show

Söndag och min första lediga dag som jag spenderat  här på gården, i alla fall så var jag kvar här hela förmiddagen.. =P

Började dagen med att ta en välbehövlig sovmorgon och sen gå ut med Mist en lite stund. Sen gick vi ut till stallet och såg Jonas stå och mocka, det kändes lite konstigt men riktigt skönt att inte gå ut för att jobba.. ;) Istället så tog jag ut Esset på en liten skrittur och Mists premiärtur då jag red och hon fick springa omkring lös. Hon skötte sig jätte bra i början men efter att vi kommit ut på några stora ängar fick hon lite frispel och rusade runt som en liten galning men det gick bra endå ända tills Esset tyckte att en liten flod var läskig så att han blev lite "på tårna", då började han att fjanta sig och sparkade lite bakut å Mist fick ett frispel och tänkte leka med Esset. Men som tur var kunde jag lätt få stopp på hästen och hoppa av och styra upp situationen.. Fick gå med dom en bit så att de lugnade ner sig liten men sen kunde jag hoppa upp och vi fortsatte turen utan några fler missöden och båda skötte sig så fint. =D


från min gamla blogg

maggiemadrass

en händelserik helg

I fredags tog jag det ganska lugnt och hängde lite med frida på dagen och var in till stallet och pratade med ridlärarna och hälsade på lilla Tibor, han har blivit lite tjock men nu var han klippt i alla fall så han såg mycket bättre ut nu än förra gången jag var hemma.

På kvällen körde vi en NFMK träff och fyra av oss(jag, Frida, Amanda och Malin) bestämde oss för att äta på O´learys i Timrå. när vi kom dit så blev de lite strul med att det egentligen var tjugo där men vi fick gå in endå och blev dessutom bjudna på hamburgare av sossarna och facket där ;) efter det begav jag, Frida och Amanda oss till Söråker för att äta lite god kladdkaka och snacka en massa och senare joinade även Lisa oss, så det var bara Lina som fattades under kvällen.. kom hem kring halv tre, tre på natten så vi hade tydligen mycket att snacka om så det var en riktigt mysog kväll =)


I lördags var jag och hälsade på lite folk på dagen och höra att en av kattungarna på gården hade dött, lilla stackars Evert hade krossats under en halmbal.. R.I.P Evert..

Senare tog jag och åkte hem till Amanda, när jag satt där och väntade fick jag ett frieri från en målare som varit här ute på Tynderö i somras för att han ville stanna kvar i Sverige.. Tackade dock snabbt nej så tyvärr alla som hoppats, det blir inge bröllop för mej än på länge :P

Sedan åkte vi ut till Tynderö så vi kunde snacka ännu lite mera och äta lite middag med familjen innan vi drog till Lundgrens där Frida, Linnea och Melie var. Efter lite dötid där bestämde vi oss för att vara lite spontana och sticka in till stan och dra ut på krogen.. Vi samlade ihop lite dricka och körde lite förfest hos Linnea och efter ett tag fick jag ett ryck och stack iväg ett tag och hamnde hos honom jag träffat lite sen i somras och vi avslutade det hela...

Men som man säger, livet går ständigt vidare, så jag joinade dom andra på Stadshuset och partade vidare i någon timme innan krogen stängde.. Då gick jag och Amande iväg och hälsade på Patrik, vakten på Coppers som även bruka vara vakt på Holmö ;) Vi stod och skämtade lite och den vanliga vakten där visade en helt ny sida, så lite tokiga var dom båda två... =P Sen bar det av hemöver för lite välbehövlig sömn..


Idag passade jag på att ta lite sovmorgon och sedan har jag bara slappat och njutit av det sista lugnet här hemma och passat på att filosofera lite över allt som hänt och händer här uppe... Om några timmar är det dock dags att åka med pappa tillbaka, hem till gården igen med Mist och börja jobba igen och ta hand om mina små skötebarn..

Det är skönt att komma hem hit till Tynderö och träffa alla kompisar och lite annat folk och kolla hur allting är men samtidigt så är det även väldigt skönt att åka hem till gården, så det är ju tur de ;) Men innan dess ska jag njuta av att ha femman och ta en riktigt lång och härlig dusch.. ; )

Ska försöka hålla sidan lite uppdaterad när jag är där nere med men så länge vi inte har internet i lägenheten så får det gå som det går med det =P Hade

2007-nov-18 @ 13:45 Permalink ledighet Kommentarer (1) Trackbacks (0)

tandreglering och hvförlust

Första dagen hemma denna ledighet började jag med att bara ta det lugnt och mysa på hemma och stack ut med min lilla vovve en stund innan det var dags att åka in till den stora staden för att gå till tandregleringen för sista gången. Där sa dom att mina tänder fortfarande var fina och satt som dom skulle.. men ståltråden bakom kommer jag kanske att få ha kvar ända tills jag blir tjugofem eller så ;)
Sen passade jag på att åka och hälsa på min kusins fru Anette och deras lilla söta son Gustav som nu har blivit hela två månader, där satt vi och snackade bort en massa tid och jag fick gulla lite med Gustav innan vi gick och hämtade hans storasyster Ebba på dagiset.
därefter drog färden vidare till ikea där jag och mamma testade att äta på stället som Lisa jobbar på och det smakade riktigt gott...; )
nu på kvällen så har jag och Sara varit på Timrå- Hv71 matchen och Hv gjorde en riktigt dålig första period där de var alldeles för griniga och bråkiga så det blev 3-0 då och trots att de spelade lite bättre de andra två så lyckades de bara ett mål i sista perioden så det slutade med 3-1 till Timrå och jag fick bevittna ett tråkigt nederlag, men jag fick i alla fall se dem spela så det var härligt ändå =)
nattinatti

2007-nov-15 @ 23:24 Permalink ledighet Kommentarer (0) Trackbacks (0)

hoppning 14/11

onsdag på gården och den vanliga onsdagshoppningen. hoppade först mitt lilla skötebarn, den treåriga hästen Rocco som jag rider in, och vid ett hopp gick de lite på tok så han hoppade över fel hinder och gjorde några små bockningar så ja gled av rakt mot väggen och han lyckades trampa mej mitt emellan benen å de kändes ganska rejält, såå härligt.. sen va de bara till å hoppa upp igen å fortsätta..
sen fick jag hoppa esset som gått svår hoppning och de gick kalas, va så underbart de..
efter de så var det bara mitt andra lilla skötebarn som skulle ut på en tur innan jag fick springa in å göra mej i ordning för hemfärden...
till tågstationen i uppsala skjutsade min sambo och arbetskamrat jeanette, janne, som tagit körkort i tisdags... Grattis igen =) så efter lite nervösa skratt från hennes sida å en extra rondell i sökandet efter stationen blev jag avlämnad och hoppade på tåget hem till sundsvall..

2007-nov-15 @ 23:08 Permalink gården Kommentarer (0) Trackbacks (0)


fredag hemma i tynderö

idag blev det en sista seglats med trissen till söråkers båthamn, det blev jag och frida som seglade dit den. turen började med fin bidevind i seglen och små gäss på vågorna men sen gick de lite tyngre så det blev en lång tur.

sen blev de en liten resa till thf för mej där jag hälsade på min lilla tibor som jag saknat så mycket. han hade bleknat en hel del och fått för mycket mat men han var fortfarande lika underbar. ;)

nu på kvällen har det varit middag med nästan hela familjen samlad och åt äppelpaj med marsansås till efterätt.. mums ;) och nu halvligger jag framför tvn å väntar på planer inför morgondagen.. blir nog en riktigt lugn och skön kväll ikväll och jag ska bara njuta av att vara ledig och hemma i tynderö =)

2007-okt-19 @ 19:12 Permalink ledighet Kommentarer (2) Trackbacks (0)


Maggie



Tjosan i trosan!

nu har frida startat en alldeles egen blogg åt maggie som jag hoppas att hon kommer att hålla uppdaterad, så att man får veta ad hon pysslar med på dagarna där nere!

2007-okt-18 @ 13:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks (0)


Välkommen till min nya blogg!

jadu nu har fiffifnask fixat en blogg även till mej så då är det väl bäst att mna börjar vara här inne och skriva lite så mna håller henne uppdaterad om vad som händer nere i sigtuna där jag bor och jobbar som beridare ;)

2007-okt-18 @ 13:18 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks (0)


Välkommen till min nya blogg!

Hejsan!
Här är min nya blogg istället för maggiemadrass.. Det första bloggnamnet uppkom efter en bowlingskväll med Erik och några av oss Tynderötjejer där han ville vara pimp och gav oss fina namn.. Maggiemadrass, Fiffifnask, Ciccislampa, Saraslyna och Linaluder.. En lite galen men rolig grej men nu är det dags att skaffa ett lite seriösare namn så, Välkommen till min nya blogg.. ;)


RSS 2.0