Montreal

Igår så blev det en tur på staden på gatan Sherbrooke som har lite ovanliga affärer och ställen och härligt nog var det bara någon minus grad så det var riktigt skönt.
Sen när vi kom in för att vila lite så hittade jag lite lägenheter med väldigt bra läge för mej som jag satt upp mej i kö för så förhoppningsvis får jag svar på det snart och kan kolla på någon av dem.
På kvällen åkte jag och Anette och några hon känner till Rockland som är ett stort affärscentrum det med och där fanns det en massa roliga saker och sen på vägen hem ledde GPSen oss in på små vägar i olika områden och alla husen var så otroligt snygga! Dom såg ut som rikemanshem bygda i sten, som alla hus är här, med former som kyrkor och borgar med både tegelstenar och "naturstenar" men fina tomter och murar runt många och så mycket fina detaljer så det var en sådan fin helhet med den perfekta utsidan och en massa snö och istappar som hängde från många tak.

Idag var det tänkt att det skulle bli en massa utomhusaktiviteter men det är cirka -15 och "känns som" temperaturen är satt som cirka -20 så det blev inget uinder dagen och tyvärr så blir det för kallt för Igloofesten med. Så tyvärr Cicci och Lina blir det nog inte att jag hittar min hockeyspelare.... Men den stora höjdpunkten är att jag och Stefan ska på NHL(!) på tisdag, ganska dyrt men det är det värt för det ska bli så fruktansvärt kul!! Så kanske lyckas stöta på någon där att dra med hem. Haha ;)

Snön ute på vägarna börjar bli bort plogad på större delen av gatorna i alla fall och det är inte som hemma att en plogbil fixar det utan det är bandvagnar som plogar trottoarerna och ut på vägen där riktiga plogbilar drar ihop en rand i mitten av vägen där sedan en annan maskin slungar upp all snö på en lastbil som kör iväg med den. Utöver det så är det även bilar med skyltar på som varnar för plogningen och folk lite överallt som dirigerar bilar så det är en väldigt stor procedur kring plogandet men ganska roligt och se.
Dessutom vräker dom på sådana mängder salt överallt att vägarna blir helt geggiga efter och bilarna blir helt vita av saltet. Alla bilar man ser här är även väldigt nya bilar så vi tror att det beror mycket på att dom förstörs av allt salt så det kan inte vara kul men å andra sidan så kan det knappast vara halt här många timmar per år.

Montreal

Underjorden igår var riktigt stor och tyvärr så stängde dom redan vid 8 så vi hann inte vara där så länga plus att vissa ställen där stängde ännu tidigare men jag hittade en jätte bra affär, Foot locker, där det fanns jätte fina pumaskor som dessutom är billigare här än hemma så ett par sådana ska följa med till Sverige i alla fall. Sen var det inte så mycket mer än att vi var på Dollarama som är ungefär som Dollarstore med en massa små roliga saker för en dollar styck och den kanadensiska dollarn är värd ungefär 6,50 kronor så det var helt klart prisvärt dom grejer jag hittade men måste tänka på att det ska få plats i resväskan hem också, annars hade det blivit mycket mer. :)

Idag har det varit ganska lugnt men vi tog en promenad ner till Monkland och jag drog Ebba i vagn och trots att dom har små söta bandvagnar som plogar trottoarena så var trottoarerna fulla med snömodd och sen var det upplogade vallar från vägarna som vi fick kravla oss över/igenom så det var riktigt bra motion och det var ganska bra väder så då är det väldigt skönt att komma ut en sväng.

Sen så fick jag höra att det är "Igloofest" här i helgen och det är ett stort utomhusparty med isskulpturer och DJ:s så förhoppningsvis blir det utgång där antingen på fredag eller lördag, bara det blir någon annan som går med.

I Montreal!

Kom till Arlanda vid fyra på tisdags morgonen lite lagom trött och checkade in och igenom tullen och allt sådant för att sedan vid 6:25 ta flyget till Frankfurt för att mellanlanda. Där fick jag vänta cirka 2 timmar för att sedan hoppa på nästa flyg till Montreal och det flyget tog 7:45 timmar! Så äntligen efter mer än 13 timmars resande var jag framme och skulle hämta ut baggaget och hade med en barnvagn till Gustav och 2 av 3 av dom på flygplatsen som jag pratade med frågade riktigt skeptiskt om jag hade barn, så antingen tyckte dom att jag såg för ung ut eller bara inte passande som mamma. Sen kom jag fram till familjen Berglund som stod och väntade på mej och eftersom att dom är 6 timmar efter oss så var klockan bara mellan 13-14 nånting så var det strålande sol och full fart i hela staden.

När vi kom fram till deras hus så var det lite visning och det var stort och fint och jag fick ett stort gästrum att bo i och sen lekte jag med barnen en hel del och Ebba lät mej inte sitta lungt och stilla i många sekunder under kvällen.

På grund av tidsomställningen så blev det en tidig kväll för mej efter över ett dygns vakenhet och jag sov så gott och vaknade redan vid 7 i morse och kunde inte somna om efter det så vid 8 klev jag upp och då blev det lek med Ebba och Gustav på en gång med lite dockor och gossedjur. Så har dagen fortsatt men nu har jag nyss varit ute i och vandrat omkring lite själv i staden i snöovädret så trottoarena var det riktigt djup snö på nu och det ska komma 20 cm innan dagen är slut. Roligt nog var alla plogbilar jag såg just bilar, röda jeepar med en fastmonterad hyvel fram på fronten och av Anette fick jag sedan höra att många betalade dom för att skotta infarter och privata vägar och att de stora vägarna tas senare av riktigt plogbilar med mera.

Ikväll när Stefan kommit hem från jobbet ska jag och Anette åka iväg på lite shopping i underjorden på ett ställe som ska vara mer än tio så gånger stort som Birsta hemma så det ska bli roligt att se hur det ser ut och om man gör några bra fynd.

Lite olika

Jadu, var ska man börja..

Mina blodgivar planer var satta till i torsdags så då jag även drog med Cicci till sjukhuset och vi satt och fyllde i en massa papper och svarade på ännu fler frågor som bland annat verkligen ställer krav på att man har koll på vilka man har varit med och dessutom att man har lite koll på vilka dom varit med i sin tur, lite spännande. Men sen så dömde dom ut Cicci direkt för hon hade alldeles för tunna blodådror hon blev ganska glad över att slippa alla nålar. Sen var dom ganska snabba på att dömma ut mej med men jag tyckte att dom skulle kolla andra armen med och sen fick jag sitta och klämma på en grej och då tyckte dom att det kanske skulle kunna funka så dom tog cirka 7 olika prov där dom testar blodet för ALLT. Så provsvaren får jag om 2-4 veckor och är allt bra där så ska vi testa om blodådrorna duger men eftersom att jag drar till Montreal så måste jag även vänta fyra veckor efter det innan jag kan ge.

Igår hade jag och Cicci planerat att ha en egen afterskii eftersom att vi missade skiweek i år och tanken var att vi skulle börja äta och festa tidigt och se lite snowboardfilmer för att sedan dra ut på krogen och då hade vi tänkt kasionot. Men några dagar innan sa vi även att vi skulle hinna med förfest hos Sara. Men när dagen väl kom så blev vi några timmar försenade till Cicci först och främst och Robin var med och sen duschade jag där ännu senare och märkte att det bara var en sportbh som hade följt med och det passade inte så bra till mitt linne så det fick bli utan så jakten efter någon bra tejp började och den slutade med att Cicci och Robin drog till Stadshuset och för min del så blev det i alla fall inge krog men lite andra äventyr istället.

Nu ska jag strax gå och sussa och imorgon börjar resan mot nya äventyr på andra sidan atlanten. Jag har haft lite ångest över att lämna min Bubbas så länge men nu ska både mamma, pappa, Christine och Bomans ta hand om honom så då kan jag känna mej lugn för han är i trygga händer och mamma har dessutom lagat hans två bästa täcken nu så känns det ännu bättre då han slipper frysa i dåliga täcken. =)


Dagisfröken

Ja som sagt så jobbade jag på dagis idag i en grupp där dom äldsta barnen var 2½ och det yngsta var 1 år och dom var så mysiga och otroligt lugna och snälla idag förutom den minsta som blev jätte ledsen om ingen höll i henne så gick med henne i famnen i alla fall halva dagen fast det var ju trots allt jätte mysigt det med. Det som dock inte var lika mysigt var alla rinniga näsor och blöjbyten men sånt är ju livet och det är lika bra att vänja sig vid sådant med.
Imorgon ska jag vara på en annan avdelning med lite större barn men sen på fredag är jag tillbaka med dom små barnen så det ska bli kul att få se dem igen.

Efter jobbet passade jag på att bjuda mamma på resturang eftersom att hon fyller år idag så då blev det chinamat i Timrå och det var väldigt gott.
Sen drog jag iväg till stallet för vad som skulle vara en snabbvisit men min söta lilla odåga hade lyckats tappa en boots som jag fick gå och leta efter i mörkret och snöovädret men jag hittade den ganska snabbt men när jag ledde in honom märkte jag att han hade även tappat BÅDA framskorna. Som tur var kom han som skor Ubbe till stallet precis så jag skyndade mig att åka till Birsta och köpa lite skor och sulor så Bubbas fick på sig skor på alla yra igen och det är skönt med tanke på vädret.  Så nu är det bara att hoppas att dom här ska sitta på tills det är dags att byta. Men i hans försvar så var det i alla fall dags att sko om honom så tror han bara ville hjälpa hovslagaren lite. :)

Så medan jag var på stallet och fixade skor så var bröderna hemma och firade mamma och gav henne våra presenter så det var verkligen tur att jag hade bjudit henne på middag för då behövde hon inte känna sig så ofirad från mej och jag slapp känna stress att hinna hem.

Rak igen

Använde presentkort som jag fick förra julen av min bror och unnade mej lite rejäl massage hos Lilla massören och hon masserade, tryckte och knäckte en massa kotor i hela ryggen och nacken och sa att jag var sne i bäckenet, vilket händer lite då och då för mej, och även om det var skönt så gjorde det ont men som man säger ont ska med ont fördrivas. Så nu känner jag mej rakare och mjukare men eftersom att (om man lyssnar på naprapaten jag varit till förut) vänster benet hamnat fel i knäskålen och den sidan blivit kortare och sen dras allt på rätt plats igen så känns det ganska mycket i knänen nu och är riktigt trött i hela ryggen så lite sömn kommer nog att göra gott. Sen kommer förhoppningsvis ridningen smärta mindre i knäna igen, för ett tag i alla fall.

Lite annat roligt idag var att jobbet ringde och erbjöd ett vikariat så då valde jag 80% till mitten av augusti så nu kommer det att bli mer struktur och stabilitet på jobbrytmen och framförallt mindre helger. :)

Sen ringde dom även från förskolan i Söråker så imorgon ska jag jobba heldag på dagis och sen även några timmar på onsdag så det ska bli riktigt roligt att få leka på lite där.


Sikken liten pålle

Ojoj vilken häst man har. Både igår och idag hade han bestämt sig för att dra dit mej tidigt så han vägrade att gå ut till hagen med dom som hade stalljouren så det var bara för mej att åka dit och båda mornarna när jag kom dit så hoppade han nästan på mej och var så glad och mysig och ville så gärna ut.. Tur för honom att han är så söt att man inte kan göra annat än att le åt honom..

Sen har jag kommit på ännu en gång att vissa saker som man drömmer eller tänker på verkligen ska hålla sig till drömmarna eller tankarna och inte bli för sanna för då blir det bara besvär och för mycket funderande. Så önskas kanske mer drömmar och mindre verklighet? ;)

Ne nu är det nattinatt för mej så jag är pigg och glad när jag så lyxigt ska iväg på massage imorgon. ;)


Nu så

Nu har det hänt lite roliga saker i alla fall som jag kan dela med mej lite av innan johnblund kommer.

Igår när jag kom hem efter jobbet blev jag uppbjuden till grannen på lite drinkar och det var trevligt och gott  men kom fram till att red bull är nog inge bra för mej att dricka eftersom att jag är så lätt speedad så resultatet blev att dom få timmarna jag skulle kunna sova inte blev så bra utnyttjade men bra att veta  en annan gång om man vill ha den effekten.

Idag har båda dom små pållarna varit extra duktiga så för att börja med Fighter hoppade vi bana på 95 och han tvekade inte en enda gång och gick som en liten klocka men sen tyckte ryttaren att det fick räcka för dagen. Efter det var jag ut på Ubbe på en långtur och vi hade sällskap med oss och Ubbe gick förbi en lastbil med timmervagn efter och var lugn när några skotrar åkte förbi bara några meter in i skogen från oss, men mest imponerande av allt var att han fattade rätt galopp varje gång jag la till skänkeln och det har han inte ens kunnat tidigare så då var jag så stolt över min älskling. =D

Sen till Cicci framförallt så kan jag säga att nu börjar nästa kapitel i din bok ta form nu men går inte in på några detaljer här... Men jag ska vara duktig denna gång  ;)

Sist men inte minst viktigt: Cicci, Klart jag saknar dej med ;)

Blogg torka..

Ja nu har jag hamnat i en bloggtorka.. Har inte så mycket att säga då jag inte tror att någon annan är direkt intresserad över hur duktig min lilla Bubbas är varje dag nu eller när jag har ridit Fighter och annars är det mest jobb och längtan efter Kanadaresan.
Så återkommer när jag har något vettigt att säga eller att någon pålle varit extra duktig.. ;)

3 månader!!

Nu har det äntligen gått 3 månader och mina restriktioner är borta!!!!! =)

Det känns egentligen inte som att allt ska ha gått som det ska men det blir bättre och bättre och jag kan använda armen mer och mer och börja träna den så Hallelulja ;)

:)

Usch för åtta timmarsdagar på jobbet... Det är rena döden för mej att sitta så länge så var tvungen att stå och små hoppa på slutet för att inte gå under.. Tycker det borde räcka med 6,5-7,5 timmar med att sitta konstant framför dumburken men man vill ju ha länen för heldagar i alla fall... :P Dessutom började jag kvart i sju vilket inte är min favorit ti men fördelen är ju att man för sluta tidigt på dagen då.

Sen passade jag på att svänga in i Birsta och fixa delarna till bilen och det var ett stabilisatorsstag som fattades igen men nu ska det snart vara fixat det med.

Nu på kvällen blev det ridning på Ubbe och sen hoppning med Fighter och vi hoppade bana på 90-95 och han gick som en liten klocka vilket är tur för den 14 februari ska vi tydligen tävla på riktig tävling igen så får se till att finslipa lite extra tills dess.. :)


Blivande blodgivare

Började dagen med en långtur i snövädret och vi avslutade med att gå ut på isen och till Kattskär oc där hittade vi lite rådjur som Mist satte efter men som tur är ger hon upp så snart avståndet blir för långt emellan dem eller att hon inte ser dem längre.

På eftermiddagen åkte jag in till Ubbe och nu har vi börjat trava och han är jätte diúktig och helcool så det är så skönt. :)

Sen har jag anmält mej till blodcentralen idag så snart är jag förhoppningsvis blodgivare, om jag bara duger till det. :) 


Lite bilder


Mists uppskattade julklapp som pep på fint



Ubbes tillfälligt flerfärgade ben



Promenad över isen



Mist mitt på Sundet



Min bil blir fixad

Helare bil

Klev upp tidigt och åkte in på brorsans jobb för att meka med bilen men hade sådan tur att jag bara behövde sitta och hålla brodern sällskap medan han fixade och trixade men mekaniker som han är så gjorde han det smidigt och snabbt så nu har jag en nöjdare bil som inte låter i varenda litet gupp eller hål i vägen. Det var verkligen på tiden för dom gamla stötdämparna läckte till och med  ut olja som ska vara fast inuti.. ;) Men vi hittade en annan del som det var dags att byta ut så den skars loss och sen såg vi en framlampa som var dålig.. Så ska fixa det snart men sen är nog även den fit for fight igen.

Sen var det stallet som vanligt och red Ubbe igen och idag var det inga tveksamheter alls utan han gick dit jag styrd och verkade glad och nöjd. :)

Upp i sadeln igen

Nu har jag äntligen suttit upp i sadeln igen även på Bubbas och han var lite misstänksam de första stegen men sen gick han på som vanligt och tyckte det var roligt att få röra på sej. Så nu är vi snart ute i skogen och galopperar igen. =)

Sen har äntligen tiden kommit för stötdämpe-bytar-dags så imorgon ska jag och brorsan in på hans jobb och meka lite och det ska bli så skönt att åka en ljudfri bil igen.

Men nu är det dags att åka in på jobbet och avtjäna några timmar.


Hoppning på G

Igår var det hoppträning på Fighter och det var första hoppningen sen op och när det var helt underbart så nästan hela lektionen satt jag bara och log för mej själv för att det var så kul. Det blev inga höjder utan vi var bland dem som hoppade lägst bana men vi kom upp till åttio på slutet i alla fall och det kändes riktigt bra så snart klar för höjderna igen. :) För Bubbas del så läker han fint och i lördags hände jag lite på honom och han bryr sig inte alls så imorgon ska jag ta modet til mej och sitta upp ordentligt om han bara är bra och någorlunda lugn.. Så får se efter det om jag överlever eller inte.. :)

På kvällen var jag jätte trött och tänkte bara sova men drog in till stan istället och stack ut på stan med Lina och vi satt mest och snackade och kollade på folk men hittade inga roliga men vi hade riktigt trevligt bara vi.

Imorse skulle jag upp på jobbet och det kändes inte allt för motiverat att lämna sängen efter en alldeles för kort natt men det var bara att kliva upp och ut i kylen där bilen tyckte att det var alldeles för kallt för att samarbeta men kom till jobbet i tid i alla fall och kunde hämta upp en lite gladare bil när dagen var slut.

 Sen så har både jag och mamma spenderat kvällen med att lagga Ubbes täcken som hans små marodörer till kompisar förstör när dom leker sina vilda lekar så har fler lagningar på lager och många fler kommer det att bli.. =P

Yesman

Imorse åkte jag till stallet för dressyrträning med Fighter och han kändes fruktansvärt bra, vi börjar verkligen kunna samarbeta nu och det var så härligt och så fort jag hoppade av honom började jag längta efter att rida... Saknar verkligen att göra det varje dag och helst flera gånger per dag. =) Men imorgon är det hoppträning med densamme så väntan blir inte allt för lång, som tur är. Sen så var min Bubbas ohalt idag och väldigt lite kvar av svullnaden så han fick gå till sina kamraters hage och han blev helt överlycklig så fort han förstod att vi skulle gå dit och dom började leka direkt så bara att hoppas på att han inte får några nya skador nu.
Fick även besök av Lina W på stallet och hon beundrade Ubbe nu när han vuxit till sej så mycket sen sist hon såg honom och blivit så fin, så jag fick träffa henne lite till  i alla fall innan hon åker ner till Uppsala igen, men tanken är att hon ska komma upp lite oftare i år och att jag ska ne och hälsa på henne där.

Efter jobbet så hade Cicci kommit på iden att vi skulle gå på bio och det lät ju roligt så jag hängde på och det blev jag, Cicci, Sara, Lina H och Jennie som gick och såg "Yesman" med Jim Carrey och den hur bra som helst, Carrey är så klockren, och jag kan verkligen rekomendera alla att se och vi lär ju se den fler gånger med.
Den ger en även lite tankar om hur pass "ja sägande" man är men kom fram till att jag säger nog ja till det mesta som kan vara bra eller roligt ibland kanske lite för mycket men har även mina stunder då det blir mycket nej sägande men som tur är brukar dom i alla fall bara vara ganska snabbt övergående.
 "Det är bättre att ångra nångonting man gjort än något man inte gjort" sägs det ju och i de flesta fallen stämmer nog det så mer Ja sägande behövs till många lite då och då. =)

Tillbaka blick 2008

Säga vad man vill om tiden som gått men mycket roligt har hunnits med emellan all vardag och otur. Så det som minns med mest glädje:
  • Tiden med Gubben, Sigge, Rocco, Janne och Annie och speciellt vår sista fest ;)
  • Egen bil och jobb
  • Hittade Ubbe och fick in honom i mitt liv
  • Hela midsommarhelgen med festen hos Lundgren, Holmö och allt före och efter
  • Trubadurkvällarna med allt som ingår
  • Stockholmsresan med tjejerna
  • Lb debut med Fighter
  • Operationen, underbart att äntligen fått det gjort
  • Nfmk middagarna
  • Juldagen, vilken höjdarkväll och favorit i repris
  • Och såklart alla underbara stunder med den lilla vovven

Sen är det såklart ännu mer tillfällen och människor som varit riktiga glädjeämnen så hoppas ni vet vilka ni är.
Är inne i ett sådant stadium att jag känner mej tacksam över väldigt mycket och speciellt alla nära kompisar och vissa speciella personer som förgyller livet under längre eller kortare stunder och jag hoppas bara att jag får ha kvar alla. Mycket mer jag skulle kunna gå in på men nöjer mej med att tacka för tiden som varit och hoppas på ännu mer i framtiden. ;) 
 


Och vilken början... :)

Det nya året kunde nog inte ha börjat mycket bättre...

Dagen började lite lagom vid kvart över tio på jobbet och där satt jag några timmar och för första gången sen op så tog jag inga värktabletter alls och det gick bra ändå.
Sen åkte jag till stallet och myste med Ubbe i några timmar på hans födelsedag och han var jätte go och duktig. Men så från idag räknas min lilla underbara odåga som 5 åring och vi firade med en massa morötter och liten vandringstur ute i mörkret och turligt nog så var svullnaden och hältan nästan helt borta så han är snart fit for fight igen förhoppningsvis. När jag kom hem stod maten på bordet och den var jätte god och efter den blev det en rask tur med vovven i det återigen stjärnklara vädret och nu börjar den naturliga svängrörelsen av armen komma tillbaka ordentligt så axelns rehabilitering rör sig, äntligen, nästan framåt med stormsteg nu.  ;)
Så dagen var i stort sett underbar och som avslutning på den har jag bokat resan till Montreal där jag ska hälsa på släkten och hitta på en massa och förhoppningsvis se på en NHL match och åka lite snowboard. Så den 27 januari lämnar jag landet och tillbaka den 10 februari. =) Har lite ångest över att lämna Ubbe så "lång" tid måste jag erkänna men mina föräldrar ska ta hand om honom så det ska bli spännande att höra hur det går, men sen har även Fighters ägare sagt att hon också ska se till honom så då kan jag i alla fall lita på att han är i trygga händer.


En liten notis från inlägget om Hv : dom ligger fyra till och med efter sista vinsten. Jag skrev innan dom hunnit lägga in poängen för den kvällen. =)

Gott nytt år!

Gott nytt år till er alla och hoppas på att kommande år blir ännu bättre och roligare än det förra.


     

Dagen av nyårsaftonen jobbade jag och sen åkte jag hem och åt jag middag med mina och Fridas föräldrar vilket var väldigt trevligt innan jag drog in till Timrå och till Lisa där några av oss i sista minuten hade bestämt oss för att nyårsaftonen skulle firas. Det blev en massa raketer som lyste upp himlen och det var ett bra avslut på året.

Så för att blicka framåt, för min del kommer året att blr bättre bara jag och mina nära och kära håller sig pigga och friska och att inga större planer krossas, men har ändå tänkt på lite nyårslöften för att se till att det det gamla ska lämnas bakom och framtiden ska formas lite extra. Sen är det bara att hoppas att jag håller dem någorlunda... ;)

- Det självklaraste och vanligaste: Börja träna, måste se till att komma lite i form.
- Se till att komma iväg lite mera
- Hitta på lite mer saker
- Ta tillvara av tiden även när jag känner mig stressad över för bristen av tid, det mesta går att lösa om man bara tänker igenom det lite
- Läsa mera
- Lära mej spela gitarr igen

Sen så den 10 januari har det gått tre månader för min axel så då är det dags för mej att sluta med att bara gå och vänta på att tiden ska fördrivas och jag ska börja att ha ett vanligt liv igen där jag gör saker och sluta vara så rädd för att det ska gå sönder så lätt  för nu ska det snart tåla en hel del, även om det fortfarande kommer att ta lång tid att bygga upp styrkan och få bort smärtan.

Så, det blir en hel del nyårslöften som jag ska göra mitt bästa för att hålla för det är ju saker som jag egentligen vill och vad har man för liv om man inte gör det man vill eller i alla fall försöker leva sitt liv till fullo?


RSS 2.0