Våren närmar sig

Klev upp imorse och kunde återigen njuta av att ta det lugnt och sen gå till jobbet.. Är ju helt underbart!!
Sen kunde jag till och med fika innan jag drog iväg till stallet. Vädret var så härligt så det blev en tur ute i skogen och vi hade till och med sällskap med Czanka och dom gick bra ihop och testade att ligga bakom i trav och galopp för första gången och Bubbas var jätte duktig, först vill ehan springa på och om men då förklarade jag bara för honom att hon skulle få vara först och sedan höll han sej bakom och var lugn och fin. Men det allra bästa var att hon kunde till och med trava iväg en bra bit medan jag skrittade på långa tyglar och Bubbas fördökte inte ens börja springa innan han fick klartecken så då blev jag så stolt över honom! =)

Sen har jag även kommit på att jag har nog försökt lura mej själv.. Fick ju för mej att jag ville ha det lätt men sämre självkännedom kan jag nog inte ha. Ju besvärligare eller hopplösare någon är desto mer tålamod och ork har jag och tycker att det är just utmaningarna som är roliga och som gör det värt att fortsätta försöka. Om jag ville ha det lätt hade jag aldrig kunnat haft Bubbas och honom vill jag absolut ha kvar och älskar honom så mycket även när han är helt hopplös.=)  Men nu börjar jag nog bli fit for fight igen så fram med utmaningarna för nu känns det som om våren är här med ljuset och all energi.

Stadsbo

I fredags blev det en ny tur till Ikea och jag köpte in en massa möbler och min snälla bror och Elena har varit här i helgen och skruvat ihop min stora fina soffa och satt upp lite gardiner ch sådant så nu ser det riktigt beboligt ut och jag börja känna mej hemma här. Saknar dock en tv men det ska fixas innan helgen så. :)
För nu när jag ska bo här på riktigt så behövs det lite sällskap i form av en tv och snart även i form av lilla Mist som ska flytta in hit så snart allt är klart och att hon rasat av sej lite mer hår så jag slipper få det allra värsta på soffan och i sängen som hon kommer at hoppa upp i när jag inte är hemma....  :P


Hela helgen som varit har jag haft stalljour och som tur var hjälpte pappa, Christine och hennes syster till båda dagarna så det har gått riktigt smidigt även om det blev en del ilska på ridskoleryttarna som tävlade i lördags men som inte kan ta hand om om sina hästar och stallet efteråt men som tur är lugnade vi ner oss ganska snabbt. Men sen blev jag riktigt förbannad då jag red en redan stressad Ubbe och en dressyrryttare som tränade i manegen red nästan rakt på oss, om vi inte hade hunnit stanna hade hon förmodligen smält in i oss.. och då ledde dessutom Christine Ubbe för att han redan var så spänd så då tog jag ut Bubbas och vi tog en skogstur och undrade över hur folk kan vara så otroligt dumma, ignoranta och egoistiska när man har med djur att göra. Sådant hör verkligen inte hemma i ridvärlden även om det tyvärr finns ganska många som inte tänker längre på andra än sig själva.
Men vi överlevde hela helgen och det är så skönt att ha det gjort för detta halvår även om träningsvärken kom krypandes redan på söndagsmorgonen och har nu växt sej starkare så har rejäl träningsvärk i hela vänsterarmen och vänster bröstmuskel.. Så nu hoppas jag att det blir någon massage för mej snart så det försvinner snabbare.. :)

Ojoj..

Omg är rätt ord för dagens shoppingrunda... Speciellt med vetskapen om att morgondagen kommer att bli ännu värre.
Vi har köpt allt från lampor, blommor till hatthylla. Men nu är det mesta av "inredningen" inköpt så imrogon får det bli de stora sakerna som soffa och så.  Så sitter på jobbet nu men slutar strax så ska hem och försöka få ordning på alla saker och invänta att sängen kommer in till stan så jag kan sova lyxigt denna natt i min alldeles egna och underbara säng.

Ska även försöka mej på att installera internet igen och se om det går bättre idag annars får Johan nog rycka in och hjälpa mej efter turen på Ikea imorgon.. Tur att man har bröder och familj som är så bra på olika saker. :)

Första natten i stan!

Igår blev jag egentligen klar med jobbet vid nio för jag hade en kurs sista timmen bara men eftersom att jag varken har möbler, tv eller internet i lägenheten så satt jag kvar och kollade runt lite och pratade med arbetskamraterna som var kvar. Så det var första gången sen jag började där som jag satt kvar längre än jag behövde, helt otroligt! :P
Men när schematiden tog slut GICK jag hem och det var så skönt att vara hemma på någon minut istället för cirka fyrtio minuter senare.  Försökte få igång bredbandet men något ville inte funka och det ar för sent för att ringa "bredbandsakuten" så gav upp och lyssnade på musik bara innan jag la mej på min tunna madrass som dragits dit. Så natten var inte den allra bästa på den madrassen och utan gardiner eller lampor i stora rummet, men det var riktigt skönt att vakna upp bara en timme innan jobbet och sen både kunna ligga och dra mej och sedan ta det lugnt ett tag innan jag återigen gick till jobbet. :)


Efter dagens jobb drog jag tiill Bubbas och tänkte rida men då hade han lyckats trampa lös en sko så den suttit på snedden i morse så stallpersonalen hade dragit av den för att han skulle kunna gå, så nu är han broddlös på ett ben så då kan man inte ut och leka på isen innan han får tillbaka halkskyddet.

Men nu är jag hemma på Tynderö, var tvungen att komma hem och se Greys Anatomy men tyckte att jag kände igen alldeles för mycket av programmet och insåg att jag sett just det avsnittet i Kanada och att det slutar väldigt spännande så efter att ha funderat på fortsättningen i över en månad så kommer det äntligen om bara en vecka!

När det gäller hockeyn så förlorade Hv hemma sist men ikväll så vann dom i 031 med väldigt stor marginal så nu är det 2-2 i matcher så jag hoppas på två raka segrar nu så det blir final snart!! =)

Klar med all målning!!! =)

Nu är vi äntligen klar med all målning!!! Sen kom det även två killar som satte dit alla lister så nu är det så fint där! Att det dessutom var fina och trevliga killar gjorde inte saken sämre. Men imorgon skulle dom komma tillbaka och fixa en sista vägglist och sen ska nog allt fixeri vara klart så då är det bara att kasta ut alla "byggplats" saker och åka och köpa möbler och ta dit sängen. Men det blir nog på torsdag/fredag det händer men ska inviga lägenheten med sovning där redan imorgon då det blir kvällsjobb följt av bara 11 timmars vila. Så då ska det bli så otroligt skönt att slippa köra hem sent på kvällen för att sedan bara sova och sen köra in igen.

Men snart är allt klart där inne så då ska jag äntligen satsa ordentligt på Bubbas för nu har han fått vilat alldels för mycket under renoveringen.. Men dags för nya tag snart nu =)

Vårkänslorna gör mej galen

Nu är våren nästan här på riktigt och jag blir fylld av vårkänslor som gör mej så sjukt rastlös. Fastän att jag har fullt upp egentligen så vill jag ändå göra mer och kan inte slappna av och så mycket framtidsdrömmar och tankar som måste hända NU och det går ju inte. Men får väl försöka se till att göra nå vettigt av det och kanske börja med ena kvällspromenader, för kvällarna är absolut värst, eller ut och springa. Springningen vore helt klart det bästa med tanke på att träningen inte gick som tänkt men förhoppningsvis blir det bättre när vi kommit in till stan.
Eller i alla fall måste jag se till att vara lite vettig. ;)

Tävlingen idag var riktigt lång. Kom dit åtta i morse och det var inte slut förrän vid 18. Men det hanns med mycket under dagen  och bland annat så gjorde jag och Fighter som sagt två starter. Den första klassen gick hur bra som helst! Han var seg på framhoppningen men tände till ordentligt inne på banan och tvekade inte en sekund under hela rundan och det kändes helt underbart och det belönades med en fin rosett på prisutdelningen. Den andra klassen hoppade han jätte bra men det blev konstigt språng på 3an så han fick länge på sej ordentligt och vi hamnade lite i orytm men tog oss över 4an och 5an jätte bra men sen kom det en för lång sträcka till 6an så jag fick inte ihop honom så då blev det en nitning och jag flög fram lite fint och lyckades på något sätt sätta mej grensle över frambommarna i oxern där och rev inte en bom och underligt nog fick jag bort farten så jag landade väldigt mjuk och fint och det kändes inte ens mellan benen. Så var nog den enda som skattade idag efter en avramling.. Fick även höra av flera andra att det var den snyggaste avfallningen på hela dagen så det är ju alltid något speciellt med tanke på hur många det var idag... ;)

Nu på kvällen har några av oss tjejer varit inne i stan och ätit middag och firat mej lite och det var riktigt mysigt och gott men det saknades en hel del folk som snart är hemma igen, om så bara för ett litet tag för vissa denna gång. =)

21!!

Ja då är man ett år äldre... Känns ganska bra med 21 år ändå och kan fylla år i några år till men sen kan det snart räcka.. ;)

Dagen började med bilbesiktning och där gick det bättre än förväntat om man får säga som så, bara ett fel som jag inte visste om så det ska vara ganska lätt och billigt att göra den godkänd.
Sen blev det stallet och red först Fighter och han var riktigt pigg så försökte få ur honom lite energi så han inte exploderar imorgon på tävlingen.. Hoppas ju på överlevnad även denna gång men det ska förhoppningsvis gå bra för det är bara 80 och 90 cm och det ska han klara utan problem men man vet ju aldrig när det gäller hästar.. :P
Sen longerade jag Bubbas lite och han var så duktig och modig att han gick över en massa bommar i rad fastän att han glömde bort att lyfta på bena lite då och då. Så han var riktigt söt när han slog i bommarna och blev lite förvånad varje gång det hände. :) Sen red jag honom en sväng och tyckte det gick riktigt bra. =)

Nu på kvällen blev det riktigt god middag med familjen och fick lite fina presenter men brodern som var här glömde deras present hemma så har en kvar till imorgon, och det är ju aldrig fel att ha ännu mer att se fram emot och Elena brukar alltid vara så påhittig.

Men nu blir det sängen så man är pigg och orkar hålla sig kvar i sadeln imorgon. =)


Tröttis

Blev hemma och var sjuk idag och det var välbehövligt att ligga och sova så länge och sen bara ta det lugnt i en massa timmar. Så blev ganska okey i kroppen till eftermiddagen så kastade lite boll till vovven en stund ute i solen och sen åkte vi iväg till Bubbas och pussade lite på honom för att sedan dra in till stan för att måla ännu mer.. Men nu är köket och hallen klara!!! Så nu är det bara det stora rummet kvar att måla innan jag kan flytta. :)

Idag var även första semifinalen och hann se de två sista perioderna och det var härligt att se och Hv vann så nu står det 1-0 i matcher mellan dom och Frölunda men det är ju även nu bäst av 7 så bara att hoppas att det håller i sig. :)



Den bra, den dålige och den tredje...
Den bra är alldeles för hopplös...
Den dålige är alldeles för lockande och för "farlig "...
Och den tredje är egentligen passande men ändå väldigt opassande...

Börja känna en lite "spärr" som gör att jag vill hålla mej från gå uppåt så bara att se till att försöka hålla kvar den tanken fast betvivlar nästan att det kommer att gå...
Dock så finns det för- och nackdelar som gör det hela lite svårare så kanske lika bra att fortsätta som vanligt eller skippa alltihop och köra på den enkla vägen. Fast kanske inte riktigt lika roligt då så ska bli intressant för snart lär det gå åt ena eller det andra hållet så snart lär tiden utvisa vad som faller ut ur detta.. ;)

Sjuk och snurrig

Jobbade kortdag igen så sen åkte jag till lägenheten för att det skulle komma en låssmed som skulle byta lås för de gamla nycklarna hade förra ägaren tappat bort.. Sen skyndade jag mej iväg till Bubbas och mös med honom och påmindes återigen av att jag har en tokig häst..  Han stannade med frambena på varsin sida av ett kryss när jag bara ledde honom och sen stod han bara och kollade ömsom på bommen och ömsom på mej ett tag tills han kom på att han skulle backa och kunde inte förstå hur han skulle lyfta hoven över hindret som säkert var nästan 20 cm. Så han rev det baklänges.. Tur att han är söt i alla fall och att vi inte tänkt att ge oss ut på tävlingsbanorna snart.. :P

Sen blev det inge byte av stötdämparna för henrik kom på att det var något annat fel så blir härligt då fredag..
Men sen åkte vi i alla fall till Bauhaus för att köpa färg och det gjorde vi, en massa litrar, så nu har är köket och hallen målade en gång så bara en strykning kvar där och sen är det helt klart i dom rummen. =)

Men nu är jag riktigt sjuk och har frysit sen jag slutade vid tolv och nu värker alla leder och muskler i hela kroppen så ska sussa och hoppas på bättre kropp imorgon.. Kan inte vara sjuk när ST ska komma och göra ett reportage om att just Eniro lyckats sänkt sin sjukfrånvaro så mycket.. :P


Just ja, den snurriga delen, lyssnade på hockeyn på radion och var så irriterad för att dom inte sa något om Hv, men nu såg jag ju att dom spelar imorgon så får håla tummarna då och förhoppningsvis se matchen. :)


Vilket möte..

Idag blev det en väldigt tidig morgon för att hinna till jobbet och var riktigt trött och förkyld men överlevde dagen, hade även coachsamtal där Birgitta bland annat tyckte att jag var sjuk väldigt sällan och hade väldigt bra närvarostatistik så det är ju bra.

Sen skyndade jag iväg och köpte in ett par stötdämpare igen, denna gång till bak så det ska bytas imorgon förhoppningsvis för på fredag är det besiktning.. Efter det tog jag en sväng till lägenheten och slipade lite och grundmålade lite till så nu är det bara en vägg kvar att göra i ordning.. Så imorgon ska vi även iväg och inhandla den riktiga färgen. Ska bli spännande att se vad det slutar med för färger. =)

Nu hela kvällen har jag suttit i styrelsemöte på ridskolan i 4 timmar.. Mitt första styrelsemöte med den "stora" styrelsen och det kändes intressant men väldigt långt. Det blir väl lätt långt när det är första mötet med en ny styrelse, mycket som ska gås igenom...men som tur är brukar mötena bara vara cirka två timmar i vanliga fall så då ska det nog gå lättare sen.

Men nu känns det redan att jag saknar att vara ute med vovven och längtar efter att rida hästen igen.. Fastän det bara gått två-tre dagar den sist jag hade tid för dom. :) Men blir så tomt utan att hålla på med dom Varje dag men vill satsa på att hinna göra klar lägenheten så fort som möjligt så ska jag nog få ännu mer tid än tidigare sen, hoppas jag på i alla fall men det återstår att se.. :p

Hv i Semi!!!

Vilken dag... ;)

Hade flexat bort ett par timmar så hade en kort jobbdag och sen åkte jag och pussade lite på Ubbe innan jag drog till lägenheten för att starta med allt jobb. Så jag började med att täcka allt golv i hela lägenheten och alla vitvaror i köket och drog bort allt som fanns på väggarna för att sedan spackla ihop alla hål som blivit av allt det och en massa andra hål och gropar i väggarna. Sen kom Elena och hjälpte mej och vi började måla så alla tak är vita och fina nu och den röda väggen likaså så det börja se helt annorlunda ut men imorgon blir det vitt på nästan alla väggar och sen på onsdag ska vi iväg och shppa färg och förhoppningsvis börja med det riktiga målandet då. Har även tagit bilder allt eftersom så kommer fina före, under och efter senare. =)

Medan vi stökade på så lyssnade vi så klart på den sista kvartsfinalmatchen och i slutet av den fick Hv in 4-2 och säkrade sin seger och vägen till semi !! =D
Så nu är resan ett steg närmare målet, som är att Behålla titeln som regerande svenskamästare. ;)

Nu är lägenheten äntligen min!

Klockan ringde tidigt idag med så att jag hann till stallet och kunde hoppa Fighter och rida Ubbe på förmiddagen. Hoppningen gick jätte bra så nu är vi laddade inför Lb debuten. :) Ubbe var också duktig idag men hans sår i mungipan gick upp lite idag så han ska få vila några fler dagar så det inte ser ut som om jag drar sönder honom. :P

Sen var det bara att stressa hem och samla ihop nästan hela familjen för allihopa vilje följa med in till stan och vara med och besikta lägenheten. Även dom tyckte om lägenheten men hittade en massa saker som måste göras så det blev en tur till Bauhaus direkt efter jag fått nycklarna så vi köpte in lite spakel och saker inför målningen. För nu dög varken färgen i hallen, stora rummet eller i köket eller i takena där för dom som är lite petigare, det vill säga mamma, pappa och Elena. Sen hittade Elena en massa färgförslag till väggarna så det kommer att gå i blåanyanser i alla rum så det kommer att bli mycket bättre och snyggare efteråt men det kommer ta lite längre tid innan jag kan flytta in, men det är det värt. =) 

Så imorgon börjar fixandet där men den avgörande matchen är klockan sju så måste se till att hinna se den med.Håller tummarna och hoppas på Hv seger!!! =D


Första vinsten i Timrå för säsongen och den kunde inte ha kommit bättre!

Ojojoj, att en match som började som den gjorde kunde sluta så bra!
I första perioden dängde Timrå in två snabba mål och det kändes ganska hopplöst men för första gången sen jag började hejja på Hv så var vår lilla sektion full, otroligt men sant! Så vi höll modet uppe och stod och hejjade för fullt i hopp om bättre tider och i andra kom ett mål och i tredje ett till och Hv hade spelet större delen av matchen men fick inte in ett tredje mål så det gick till förlängning. Efter en massa spel fram och tillbaka blev det lite flyt för Hv då en Timråspelares skridsko gick sönder så han tappade pucken och strax efter kunde Hv sätta det vinnande skottet och vår lilla klack var helt överlyckliga då!!
Första vinsten för Hv i Eon arena för hela den här säsongen så det var verkligen på tiden att de visade att de kunde vara bäst även här. Så nu är blir det en sjunde och avgörande match i Jönköping på måndag och på hemmaplan ska vi ha större chans att vinna så nu är det bara att hålla tummarna för semifinal!! :)
Och denna match hade jag fått med mej Cicci som brukar ta på sej en av mina Hvtröjor och så gjorde hon även denna gång och hon hurrade för fullt när vi vann, hon är bäst att ha med!! =)

Efter hockeyn var jag till staller och vi löshoppade Padda, Fighter och Ubbe och Fighter var en laddad tjurskalle som nitade på ren tjurighet så de höga höjderna fick vi inte se idag men 110 skuttade han över i alla fall.
När det gäller min lilla pålle så kallas han nu även för Ferdinad, så fort han blev lös gick han bara omkring lugnt och kollade runt och stannade och nosade på allt möjligt. När han skulle hoppa så gjorde han det han skulle med bra teknik men sprang och kollade på annat mellan hindrena och tog inte i mer än nödvändigt utan längde lite på sig istället bara och kort efter landningen stannade han och nosade på backen för att sen sakta masa sej till havren. Så duktig men alldeles för cool. Men skönt att se honom vara så oberörd inne när hinderstöd som rasade i backen strax bakomhonom och med tre ungdomar som yrde omkring honom. :) 

Enkelt ska det vara

Nu har jag duschat och ibland tror jag att jag skulle kunna lösa världens problem bara jag fick stå och fundera i dushen. :)

Men har kommit fram till att poängen just nu är att jag vill ha det enkelt, på alla sätt och vis, inga större förändringar  åt det sämre eller missöden som förstår alla planer man försöker bygga upp. Jag är ganska nöjd med hur det flyter på nu och vill att det ska fortsätta relativt smärtfritt ett tag till så all höstens depression och allt efterföljande försvinner.
Jag har slutat funderat så mycket på varför vissa beter sig som dom gör och slutat att falla för ett snabba och intensiva "känslo" infall. Sånt får bara konsekvenser som kräver eftertanke och sådant vill vi slippa. Så nu ska det vara lungt och fridfullt...

Har ganska små krav  och förhoppningar för vad jag vill ska hända nu och det är riktigt skönt..
Vad jag mest vill är:

Få iordning lägenheten lite snabbt och enkelt
Få hem Frida och Mandy
Få röntgen och träffa läkare och förmodligen bli utdömd och hamna på bordet igen snabbt eller få höra att det inte finns något mer att göra (ohja jag håller mej riktigt positiv här)
Klara mej igenom träningen på hästarna utan mer skador än blåmärken, stelhet och tillfälligt ont
Få det att funka bra med Mist i stan

Ganska rimligt tycker jag och hoppas på det bästa....

Men nu är det dags för sömn för det är en tidig dag imorgon, men sista jobbpasset under en helg på 4 veckor!! Så livet ser redan ljusare ut =)

Sen vad jag verkligen hoppas på är att


HV71 vinner imorgon(!) och även på måndag och går vidare och bli
SMmästare igen!!    =)




Lite funderingar

I brist på annat så har jag filosoferat lite och som Cicci sa under vårt väldans djupa snack på fyllan så har jag nog hittat min "mr Big" (ja, är ett fan av sex and the city) men det känns bra att även om jag vill ha honom på ett sätt eller annat och att känslor funnits till och från större delen av tiden så behöver jag inte honom.
Dessutom känns det väldigt bra att ha något i baktanken som hindrar en från en massa andra dåligheter, speciellt med tanke på vilka lockelser som finns, och förutom det så har jag all tid i världen och när det inte blir denna så kommer det andra..
Eller som Stina säger: So many men and so little time. Inte min grundfilosofi men lite roligt talesätt, eller vad man kan kalla det. ;)


En annan tanke som är lite smått skrämmande är att jag kommer nog inte ha tid till mycket alls nu när jag flyttat när jag ska fixa där och jobba och ta hand om vovven själv. Sen ska jag även satsa mer på att rida både Ubbe och Fighter mera för ska det bli tävlingshästar av båda så behövs det, speciellt på min odåga. Men Fighter har sån kapacite så jag borde verkligen satsa lite hårdare nu med att få upp honom för får han bara tid och utbildning så kommer att han bli helt oslagbar med sin ryttare och kommer lätt vara redo för att tävla La innan detta år är slut och förhoppningsvis har vi börjat träna Msv B då också.
Med min pålle så kommer det gå lättare när jag slipper anpassa tiden på stallet efter när andra är där, men då gäller det att lilla matte tar modet till sej och kastar sig upp utan skyddsnät det vill säga någon som håller i honom och hindrar honom från att sätta igång med rodeo när jag bara har en fot i stigbygeln. Men han är mycket duktigare när jag är ensam med honom så det borde Egentligen inte vara någon fara.. Men bara att chansa snart och ta smällarna som dom kommer. :)
Så som sagt är tiden lite knapp så då får nog resten av livet vänta tills hästarna kommit igång ordentligt och boendet är lite mer fixat.

Jobb jobb jobb

Nu är det fullt upp med jobb, häst och hund och försöka följa hockeyn så händer nog inget annat alls för tillfället...

Var på stallet idag och skulle rida min lilla Bubbas men då har han lyckats få ett litet sår och fått en lösflik precis i mungipan där bettet ska ligga så han var inte ridbar idag, han börja även bli lite förkyld den lilla pojken så kanske får åka dit med lite morötter imorgon och ett extra mysigt täcke så han blir frisk snart. :)
Men rida ville jag så då fick Fighter jobba istället men var så osmart att jag red barbacka och jag kan lova att det inte är skönt under den värsta hårfällningsperioden... Håren sticker in i byxorna och irriterar och gör så det klias på all kontaktyta. Men kanska lär mej något till en annan gång, men skulle inte tro det.. Det är så mysigt att rida utan sadel ändå  speciellt när dom fortfarande är lurviga.

Hockeyn har jag suttit och följt på jobbet via en liten ruta där det bara är text för vad som händer men det är bättre än ingenting för då får jag vara med lite granna i alla fall. Men igår så gick det återigen till förlängning och återigen satte Timrå första målet i den så dom vann.
Men i dagens match gick det mycket bättre då Hv vann med 3-1 så då blev jag väldigt glad där framför datorn men nu står det 3-2 i matcher till Timrå så Hv måste vinna två matcher i rad för att kunna gå vidare, varav den första går här hemma i Timrå. Men det är bara att hoppas på att det går vägen för kapaciteten har dom ännu en gång bevisat att dom har. =)

Maggie

Idag var jag in till banken och har skrivit på en massa papper och fixat för lägenheten så senast måndag är den min. =)

Sen åkte jag till sjukhuset för att hälsa på en bekant som fått akut diskbråck och ska opereras imorgon, så hoppas på att allting går som det ska så hon blir bra snart.

Efter det skyndade jag hem för att hinna ta ut både vovvarna, Binx åkte hem i söndags men ville tillbaka och leka mera, och vi drog ut på lägderna så dom for och flände runt. Men när Binx springer iväg på sina sökturer och kommer för långt bort blir Mist så olycklig så hon bara stannar och tittar först på mej och sen mot Binx och ser helt vilse ut och kommer travandes till mej för att sedan nästan attackera Binx när han kommer tillbaka som för att skälla ut honom för att han lämnade henne, riktigt sött det där paret. :)

Såklart blev det även en tur till stallet och ut på en skogstur där för att försöka få ur Ubbe lite energi. Efter en massa springande runt på alla stigar och vägar så var det något som hände, plötsligt verkade han bara falla ner och jobba ordentligt och fatta precis vad jag bad av honom, han gick i ganska stadig form för sörsta gången! Han är så underbar min lilla Bubbas och det känns så speciellt när man får vara med om alla "första gången" saker med honom. Det var inte så jätte lång bit men alla bäckar små.. som man säger. =)

Ett till litet Enirotroll är på gång

Usch usch, dagens match ledde till en förlust efter att ha varit riktigt spännande och avslutades med en fjärde period där Timrå gjorde 5-4 vilket var ganska surt. Men för att se det positiva i det så kommer Hv upp ännu en gång på lördag =) Så egentligen blir det här det bästa om bara Hv tar tre raka segrar eller i alla fall tre segrar av de möjliga fyra kvarvarande matcher.  Så då Cicci Behöver jag dej i klacken för du är bäst att ha med. Idag var Lisa med men vi stod med en gång emellan oss och fick halvt ropa till varandra under perioderna.

Något riktigt roligt som hände idag var att Lisa fick jobb på Eniro så på måndag börjar hos sin utbildning hos oss. =)

Men nu blir det nattinatt för att sova bort sina sorger och hoppas på en härlig dag imorgon då jag är ledig.

Ojoj 7-0 =)

OjOjOj vilken vinst!!!
Skyndade från jobbet hem till Cicci och hann se större delen av sista perioden av matchen som Hv avslutade med 7-0!!! Ren utklassning och det värmde så mycket!! =)
Fast oturligt nog spelar inte målskillnaden någon roll i slutspelet men nu står det 1-1 i alla fall i matcher inför morgondagens match i Timrå men sen väntar två hemma matcher för Hv så då ska dom ha stor fördel där.

Efter matchen var klar så påbörjades firandet och drickandet för mej och Cicci och först gjorde hon en jätte fin drink med mixade jordgubbar med mera men den smakade riktigt illa rent ut sagt och ingen höjdar konsistens för mej. Men jag hittade en väldigt bra drinkblandning bestående av Bacardi Razz utspätt med Vodka lime och sen lite sprite.. Mums.. Så det drog på ganska ordentligt där och sen kom även Boppis gumman med två kompisar så vi snackade på och hade riktigt trevligt. Men jag har kommit på att jag blir ganska odräglig när jag blir full, vilket jag inte förstått förut, men dom andra verkade inte tycka att det gjorde något. Sen var det egentligen planerat för utgång men återigen dröjde det alldeles för länge innan vi ens började närma oss utgång ( i mina mått mätt) så jag tappade tålamodet att vänta så jag körde en favorit i repris och hittade annat äventyr. Så det var en rolig kväll och när det var dags för sömnen att komma så slocknade jag på stört vilket jag nästan aldrig brukar göra och sov som klubbad till morgonen. Sen hade jag tur att jag var inte så jätte bakis utan det var ganska drägligt ändå speciellt så länge man är någorlunda sysselsatt, det värsta för mej dagen efter är att bara ligga stilla då känner man sig jämt värre än vad man egentligen är.

Lite senare när dagen blivit em så var det dags att vandra till jobbet och då kände jag mej ganska pigg och glad och jobbet flöt på och det var lite lungt och skönt men många textisar, som de flesta söndagskvällarna, så det är bästa tiden att jobba egentligen.

På vägen hem så var E4 värdelös att köra på med en massa snöslask/modd bara så alla bilister körde långsamt och det blev köer efter långtradarna och en hästfinka. Men så fort jag svängde av motorvägen och ut på Söråkers/Tynderövägen så blev underlaget jätte bra med en riktig vinterväg med bra grepp så tacka vet jag vägar utan en massa salt!

Maggie

Igår när jag vaknade var jag riktigt ledbruten speciellt gjorde det ont i nacken så det strålade upp i huvudet så trodde nästan jag åkt på hjärnskakning så när väckaren ringde vid tio kände jag mej inte redo för att kliva upp men lyckades med det och fick i mej lite frukost och sen mjukade jag upp kroppen med en kort tur med vovvarna så dom fick leka av sig lite. Sen blev jag soffliggandes ett bra tag innan jag bestämde mej för att jag måste göra något vettigt med hästen eftersom att han skulle stå hela helgen. Så tänkte egentligen bara longera för att undvika chansen för fler skador men det passade sig så bra att rida så det blev en tur i skogen som gick smärtfritt. Men när vi kom tillbaka till stallplanen möte vi traktorn som bara körde förbi oss så bubbas fick lite panik och körde små bockar men jag fick honom under kontroll snabbt som tur var så det kändes riktigt bra att sitta kvar hela turen. =)

Sen blev det jobb hela kvällen och det var ganska lugnt opch skönt här så det flöt på bra.

Imorse blev det en snabbtur till stallet bara innan det var dags för jobb igen.. Men som tur är så känns kroppen mycket bättre idag så har nog hittat rätt knep för att bli lite mjukare i alla fall och huvudet är som vanligt igen.

Nu är det rast och jag sitter och kollar på hockeyligan på liveresultaten i matchen mellan Hv-Timrå och hittills leder Hv med 1-0 så än så länge ser det ljust ut för att kunna fira ikväll när det blir utgång. ;)

Inte min dag...

NÄr jag kom till övernattningen så var alla barnen i någon sal och lyssnade på spökhistorier bland annat om bilar som brukar stryka omkring stallet så jag tyckte det var ett utmärkt tillfälle att skrämma livet ur dom. Sagt och gjort så åkte jag ner med min lilla bil längst ner vid alla hagar bakom en stor snöhög så vi inte syntes och sen inväntade jag signal på att barnen kommit ut och var i närheten, då startade jag bilen med helljus och spann till ordentligt och körde emot dem och man hörde hur dom gallskrek och sprang som dårar och vissa kastade sig upp i snöhögarna på sidorna och jag satt och hade så fruktansvärt roligt åt dem. Sen hade dörren låst sig som dom skulle in i så jag hann runt och gick och öppnade åt dem och när de fattade att det var jag som kört så blev jag ganska hatad och alla berättade hur rädda dom blev. =)
Resten av natten gick bra men det blev inte mycket sömn alls...

Så trött, sliten och redan mörbultade satt jag upp på Fighter och hoppade honom och han gick som en klocka på 90 och oxrar på 1 meter men sen blev det tvärnit på ett räcke så vi brakade genom hindret och jag flög av framför honom och landade på rygg och skallen så klarade axeln återigen. Kände mej ännu mer mörbultade efter det så det lockade inte alls att hämta Bubbas och rida när han dessutom inte alls ville gå in utan gick ifrån mej ett bra tag. Men som tur var gick ridningen på honom helt smärtfritt idag så han var duktig.

Nu på kvällen har det även varit första kvartsfinalen mellan Timrå-Hv och hade fått med mej grannen men han vägrade att sitta i Hvklacken så satt där lite smått ensam och såg tydligen olycklig ut men med all rätt eftersom att Hv förlorade med 2-1. Men det var jätte roligt att få se dom spela i alla fall och framförallt att få se Stefan Liv och Davidsson, mina favoriter där.
Så nu är det bara att hoppas på vinst på lördag då det är hemmamatch för Hv och att de sedan så klart går vidare till semi som nästa steg. Men min gissning inför lördag är 4-3 till Hv så får se om jag lyckas gissa rätt. ;)

Vilket ryggplask..

Började dagen med en tur ner till isen med vovvarna och blev halvt galen på att Binx inte kan gå i koppel utan att dra men gav upp och tog vägar där båda kunde rusa omkring lösa lite som dom ville så då blev alla nöjda.

Sen blev det en sväng till stallet och först ville Bubbas inte bli hämtad i hagen så fick gå igenom djupsnön för att få tag i honom men då var han mysis i alla fall och sen när jag skulle hoppa upp höll Bomans i honom och han var jätte duktig men när vi gått några steg startade en ur stallpersonalen en fyrhjuling en bit bakom oss och brände iväg så Ubbe fick tuppjuck och körde rodeo med flera bockningar på rad och i varje studs gled jag mer ur sadeln så tillslut kände jag att jag hade ett bra länge att slänga mej av och då blev det ett riktigt ryggplask rakt ner på isen! Tack och lov så hade jag både hjälm och väst som tog emot den rejäla smälla och jag och Bomans var lyckliga att axeln hade klarat sej. Sen var han lite besvärlig att komma upp på igen men det lyckades och vi begav oss ut i skogen istället där han var duktig men lite på tårna. Så nu sitter jag på jobbet och är ganska öm i rumpan och större delen av ryggen och känns som en konstant kärringstöt i armbågen men klarar mej nog undan med förväntan om att få fina blåmärken.

När dagen är slut ska jag tillbaka till stallet för det är övernattning där med barnen i Usek så lär ju inte bli så lugnt och skönt timmarna framöver heller... :P

Hv

Ännu en tidig morgon men det var den sista den här veckan så resten av veckan börjar jag tidigast 11 så det är mer lagom. Men har en stor fundering på jobbet och det är inför semestern, när ska jag ansöka om att få sommarsemester och hur många veckor och om det ska vara delat eller ihopsatt.. Men blir nog två veckor antingen före eller efter Stockholmsresan med tjejerna men lite beslutsångest där!

Med vovvarna blev det en riktig snötur idag då vi klättrade ut i snön på åkrarna och jag kastade pinne till Mist och lät Binx söka efter något att jaga så dom sprang som små tokar i djupsnön och blev ganska lugna av det.

På hockeyfronten så blev det Hv:s lott att möta Timrå i kvartsfinalen så det betyder att jag får chans att se dom några fler gånger i år här uppe så det ska bli roligt och jag hoppas verkligen att Hv vinner även i år och att jag hittar någon som vill gå på matcherna med mej. Så första matchen blir på torsdag och jag lyckades byta bort passet som skulle vara smatidigt som matchen så på ett eller annat sätt ska jag se den. ;)

Sparktur

Imorse började dagen nästan olidligt tidigt vid fem för att hinna med allt med vovvarna innan jobbet. Så var små seg hela dagen men blev lite piggare när jag kom till stallet och fick gosa med Bubbas. Sen tog jag ut honom och red och disciplineringen fortsatte idag och han skötte sig riktigt bra både med sadling och uppsittning så nu ser det ganska ljust ut. :)

När jag kom hem och hade samlat ihop vovvarna lite så gav vi oss ut på en sparktur för jag har bestämt mej för att Binx, som drar som en tok när man sparkar, ska lära sig att springa snällt bredvid mej så som duktiga Mist gör. ;)

Slapp söndag

Tävlingen igår gick väldigt bra då det blev en felfri runda för oss och det kändes säkert och inte alls som en nära döden upplevelse. Men fick inte ihop honom riktigt dom första tre hindrena men resten kändes bra och det resulterade i en delad andra plats i stilhoppning. 
Efter det var avslutat så red jag Bubbas på plan och han var jätte duktig men jag måste verkligen börja släppa den psykiska rädslan att ramla av på axeln för den leder till mycket säme ridning på honom. Men frågan är bara hur, så kom gärna med förslag.

Kvällen spenderades hemma och det börjades packa inför flytten så rummet är ännu mer i oordning än det brukar....


Imorse börjades dagen med en tur med vovvarna, vi är hundvakt åt Binxen igen, ner till isen och gick runt större delen av sundet så dom fick springa av sig så mycket energi som möjligt och när vi kom hem igen var både hundarna ganska nöjda och la sej snabbt ner för att vila lite.
Så då passade jag på att dra iväg till stallet för att uppfostra min stora odåga, han har nämligen fått för sej att inte stå stilla när man spänner sadeln eller när man ska sitta upp och efter all den här tiden vet jag att det bara är fjanteri och inte rädsla längre för han har varit jätte duktig på båda sakerna förut. Så istället för att bara övertala honom med godis förklarade jag för honom att han skulle stå stilla med en bestämd röst och lite puttande och han gav sig snabbt och var duktig, för denna gång men får se hur mycket han kommer ihåg imorgon. Största problemet med honom är nämligen att han inte vill stå stilla när jag hoppar upp så någon måste hålla i honom och nu har han fått för sig att det bara är Christine som duger till det så måste verkligen lära honom att stå stilla utan någon där men bara jag skärper mej och testar så kommer det nog att funka ganska snart. :)

Nu ligger jag bara i soffan och har slappat framför tv ett bra tag och just nu visas reprisen av Så ska det låta och det är riktigt bra artister och låtar detta program så ska bara lyssna och njuta av musiken innan John Blund kommer och tittat förbi.


RSS 2.0