Helg!

Det är så skönt och ovanligt för mej att vara ledig en hel helg men denna vecka händer det så ska njuta till fullo av det men ska försöka vara lite effektiv samtidigt. Så imorgon börjas det tidigt med hopptävling på Timrå, bara klubb men roligt med lite extra träning, och då blir det 90 för oss för andra gången så hoppas på överlevnad under ritten. Efter det så blir det styrelsemöte för klubben så det blir en heldag på stallet för "ovanlighetens skull".
Sen på söndag ska jag nog försöka börja få lite ordning på rummet och planera vad som ska med i flytten, är så sjukt mycket saker som man har sparat på sen under alla dessa år..

Pratade med läkaren idag och han tyckte inte att nyckelbenet skulle kunna röra sig så att det skulle kunna störa andningen eller ploppa ut bakom axeln så blir till att röntga om och träffa farbror doktor igen och se vad domen blir denna gång..


Snart stadsbo

Nu har jag äntligen skrivit på kontrakt för min lägenhet och fixat pengar så nu är det bara att vänta på att den blir inflyttningsklar sen ska jag släppa lös Elena i lägenheten så den blir snygg och sen är det party. ;)
Så kanske ska berätta lite om lägenheten, det är en etta på lekängsvägen så det är väldigt nära jobbet och det mesta i den är nyrenoverat så det är väldigt fint men lite målning ska göras i den.
Men nu längtar jag bara så tills jag får nycklarna och kan börja bo in mej!!








Sen säger man ju att en gång är ingen gång men två gånger är en vana.. Så nu har jag dragit mej till Friskis och Svettis två gånger under en vecka så nu kan jag säga att jag Äntligen har börjat träna! Blivit lite löpband och startat med lite styrketräning, då framförallt för axeln som verkligen behöver tränas upp igen. Så nu är det bara att hoppas på att den nya vanan håller ut i alla fall tills sommaren så man kommer i form till Beach 2009. ;)

På hästfronten så hoppade jag Fighter i måndags och vi kom upp till en meter men från att det blev 90 så tänkte jag att jag skulle dö innan varje språng men överlevde som tur var och alla sprången var helt underbara så han är så duktig den lilla ponnyn.

Myskväll

Igår kväll blev det en liten NFMK träff i Timrå och vi hade så roligt och det var så härligt att träffas igen och istället för utgång så blev det bara en massa snack där i soffan och gosande med hennes söta katter. Fast har konstaterat att jag är ganska allergisk mot katter efter träffarna hos Malin. Under kvällen så hade vi väldigt intressanta och lite skrämmande diskussioner men något som vi kom fram till var hur samtalsämnena varierat under åren förut så var det väl djupa diskussioner men då var det mycket om skolan eller kortare förhållande och sådant och nu är det väldigt mycket snack om sambos och barn! Att allting förändrats så mycket under dessa få år.. Tur att vi i alla fall består :)
Sen när vi skulle därifrån så bråkade min bil och ville inte alls starta men då kom Malin ut och med sina "magic hands" så fick hon igång den som tur var.

På lägenhetsfronten så går det väldigt bra men väntar med att säga mer tills papper är underskrivna och allt är riktigt säkert... ;)


Maggie

Nu är man tillbaka till rutinerna och det är helt underbart att bara jobba 80% passen bara flyter på och tid finns till både hunden och hästen. Sen att det är mycket mer måndag-fredag jobb och färre helger är inte helt fel det heller. :)

Sen har jag har kollat på en lägenhet mitt emot Volvo som verkar lovande men får reda på mer om det i slutet av veckan.

Hade en telefontid med sjukgymnasten idag med och det låter som att det inte går som planerat, ännu en gång. Nyckelbenet sitter nog fast inuti på något sätt men det fäster inte ute i axeln så då följer det inte med i alla rörelser och lever sitt eget liv ibland och går fortfarande att dra i och röra på, inte lika mycket som förut men ett normalt nyckelben sitter ju fast i axeln i alla rörelser. Så jag måste ringa och prata med ortopeden igen men får hoppas på att dom kommer med något positivt.

Som en bra avslutning måste jag säga att min Bubbas var så fruktansvärt duktig idag, inte nog med att han står stiila igen när jag ska hoppa upp utan han börjar också förstå att det kan vara kul att jobba även när man är inne så det var så roligt att känna hur han började ta i. =)

Dressyr och snöpulsning

Dressyrtävlingen idag gick helt okey men mina nya stövlar gör mej ganska skänkeldöv så måste ta och rida in dom och öva in den känslan mycket mer innan jag försöker mej på dressyr igen för drivningen blev inte den bästa. Men 60 procent kom vi upp i så med tanke på att det var vår första Lb och kanske första dressyrtävlingen så får man väl vara nöjd. :)

Men när vi kuskat omkring klart med dressyren så hämtade jag Bubbas och tog ut honom i snön och först fick han springa av sej lite i djupsnön och sen hoppade jag upp och vi begav oss ut i skogen. Ute så är han alltid mycket roligare för han blir piggare men mindre fjantig för saker men idag var han lite väl pigg och försökte sticka iväg i galopp på en smal och svängig skogsstig med väldigt djup snö men fick honom på bättre tankar efter ett lite tag i alla fall så han fick hålla sej i trav men han älskar snö så mycket så han blir lyrisk över att få ut och leka i den. :)

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dan spenderades på stallet där jag pussade lite på min älskling och sen var det även full aktivitet med hopptävling på Thf. Fighter och jag var med på 80 cm i unghästklassen, eftersom att jag är för gammal för ponny egentligen, som bara är clear round och den rundan klarade han galant och han kändes helt underbar, pigg och väldigt glad så det blev en felfri runda och en prisrosett med ärevarv för oss och dagen till ära hade alla rosetter en massa små hjärtan på sig. =)






Montreal



Gustav, mitt söta lilla kusinbarn med en nalle han fick av mej i doppresent :)



Ebba, busfröet till kusinbarn



Ekorrarna var överallt i massor och helt orädda för människor



Centre Bell och här ser man inte ens alla rader




Min fina Montreal tröja



Kusinerna



Fight!



Ebba, Gustav och jag




På lördagen var vi några tjejer som var på spa ochoch det här var jätte varm bubbelpool som låg ett par våningar upp  med riktigt fin utsikt.



Som sagt så var det jätte varmt i poolen




I söndags var det snowboardåkning och det var pirrigt men roligt att vara på en bräda igen men den här lilla pärlan fick jag dåliga bindningar på två gånger varav den på bilden lossnat helt och kanterna var så slöa att vi fick lämna in våra brädor på slipning i 45 minuter men det fick bli under lunchpausen. Men efter allt fixande på den så var den bra och vi hittade en underbar backe så dagen avslutades riktigt härligt och utan några rejäla vurpor. :)



Jag och Steffe



Ebba och jag uppe på Mont Royal med utsikt över staden




En av dom coola bandvagnarna som skottade trottoarerna

Ja det var väl det mesta av det jag gjorde på andra sidan Atlanten, förutom en massa shopping som jag inte har några bilder på. :)

Timrå- Hv71

Igår klev vi upp i lite bättre tid och tog en tur innan jag åkte iväg till stallet och hoppade igenom Fighter eftersom att vi ska tävla imorgon. Han hoppade jätte bra men jag hade helt nya stövlar som jag knappt kunde böja på benen i och det gjorde riktigt ont och nu har jag rejäla blåmärken i knävecken men förhoppningsvis blev de lite mjukare. Sen red jag även Bubbas och han var otroligt lugn och helt underbar att sitta på igen. :)

På kvällen var det matchdags mellan Timrå-Hv så jag hade lyckats locka med Cicci och vi hade sån tur att vi fick biljetter av en kompis så vi satt där på läktarn förväntansfulla innan pucken släptes och Cicci hade till och med på sej den ena av mina Hv tröjor för att visa vilket stort fan hon är. ;) Det var en bra och spännande match som Hv tog ledningen i först men sen gjorde dom mål lite hit och dit så tredje perioden slutade med 3-3 så det blev förlängning som slutade blev mållös så Timrå och Hv fick varsitt poäng så nu ligger Hv tvåa i serien. =)
Så nu är det bara att hoppas på att Timrå håller kvar sig på slutspelsplats så jag får se Hv några fler gånger denna säsong.

Tillbaka på min snowboard :)

Idag började dagen med en rejäl sovmorgon och sen en lång promenad ute i solen men min söta lilla vovve som verkar glad över att ha mej hemma. Sen bar det iväg till stallet för att se om Bubbas kommer ihåg mej fortfarande och det gjorde han och han var lite små galen av energi men han fick springa av sej lite i snön och sen var han som en riktigt mysig nallebjörn som inte ville släppa iväg mej.

På kvällen blev det äntligen en premiärtur på Min fina snowboard i Skönviksbacken med Linnea och backen  och brädan var helt underbara och jag lyckades filma Linneas första vurpa på film men sen gjorde hon stora framsteg under kvällen så då var det inte riktigt lika roligt att kolla längre. Men vi hade riktigt roligt och även om det var kallt så höll vi oss varma och vid gott mod.

 


Vilken resa..

Hemresan i måndags började med att flyget från Montreal var två timmar försenat på grund av att det blåste så mycket i Europa så Heathrow var avstängd ett tag och som följd av det var vi även tvugna att ändra rut lite så resan tog ännu längre tid, tack vare det missade jag och två svenska herrar flyget till Sverige med bara några minuter. Så istället tog vi och åt frukost på resturang och de trevliga herrarna var säljare av sportkläder och bjöd på maten och jag var glad över att att få sällskap i väntan. Fast samtidigt var det kanske tur att jag fick lite tid mellan flygningar för på allt så blev jag dålig och var tvungen att kasta mej in på toa och fick upp det lilla man fått i sej av flygmaten men det gick över snabbt i alla fall. När vi äntligen kom fram till Sverige var det tre timmar senare än tänkt så även tåget var missat men Johan och Joy lyckades få tag på en senare biljett och med det tåget hade jag sån tur att det stannade två gånger på grund av tekniska problem men tillslut var jag framme i Sundsvall och brodern och Mist kom och skjutsade mej till min bil som Elena fått låna och den lät lite konstigt men blev normal bara den blev varm så vi tog oss hem till Tynderö efter nästan ett dygns resande.

Det var riktigt skönt att komma hem men kunde inte somna trots så få timmars sömn på flyget men det tar väl lite tid innan tidsomställningen slagit tillbaka. Men hämtade ner en madrass så jag la mej på golvet nere och då fick även Mist ligga och mysa i sängen så till slut somnade vi båda och sov gott och länge. :)


En dag i underjorden

Idag var det strålande sol och jätte fint men runt -15 så en del av dagen spenderade jag med att vandra omkring själv  i underjorden och det stora antal affärer som ligger där så det blev en massa kikande på saker och en del riktiga fynd så det var en bra dag. Dock så är det så stort där och flera våningar ovan jorden så det blev ganska mycket virrande omkring när jag försökte hitta till något specifikt men jag kom till alla ställen jag ville och kom ut vid rätt metrostation så lite koll har jag. Att jag dessutom tog rätt tunnelbana och tåg även i bytena gjorde att jag kände mej ännu mera duktig. ;)

Imorgon blir det en tur till Angrinon under dagen och sen på kvällen ska det bli utgång med antingen Stefan eller anette och då ska vi på kasinot här i stan där Stefans kompis påstått att man alltid vinner något så det låter lovande. ;p


Ojoj vilken härlig kväll...

Ja i tisdags var det NHL match mellan Montreal och Pittsburgh och tanken var att jag och Stefan skulle äta middag på resturang på arenan tillsammans med två av hans arbetskamrater men när vi kom dit var allting fullsatt redan så det blev en sväng till en av souvenirshoparna där jag tänkte köpa en tshirt eller huvtröja men Stefan och hans kompisar hade dåligt inflytande på mej så det blev en matchtröja istället så det kan kännas lite onödigt för en match men den får nog åka upp på väggen hemma sen som minne. ;) Sen blev det en pizzaslice att äta upp på läktaren, vilket för oss till våra utmärkta platser, för vi satt Allra längst upp i arenean eller vi hade två rader bakom oss men det kändes marginellt. Men otroligt nog så såg man puckens och spelarnas alla rörelser så utsikten var väldigt bra ändå.  
Roligt nog så får ju spelarna slåss i NHL så efter några minuter kastade två spelare av sig handskarna och började slita och slå på varandra och de tre domarna ställde sig som i en cirkel runt dom och lagen ställde sig på varsin sida och alla bara kollade ett bra tag tills det inte var så roligt att se på längre, då avbröt dom det och kvittade straffen. 
Matchen var bra och underhållande men inget av lagen var inte taggade till 110 % så det blev inte så mycket tacklingar och slagsmål så publiken blev tyckte nog att det var lite synd. Efter ett ganska stadigt spel så drog Montreal iväg och vann med 4-2 och hela hallen, förutom dom få Pittsburghsfansen, jublade för fullt och skrek "Go HABS Go!", någon förklaring till varför dom kallas för Habs har jag inte fått ännu men jag ska ta och lista ut det.

I pauserna gick vi runt arenan och kollade på folk och på lite cheerleaders men då blev vi besvikna för dels så var dom inte så bra och sen var dom inte så vältränade utan lite "pluffsiga" istället så det var inte alls som på TV. Sen skulle herrarna naturligtvis in till toan och jag som hade fullt upp att kolla på folk och hålla mej på rätt väg efter dom hamnade också på herrtoan, jag lyckades med det två gånger dessutom på arenan...

Eftersom att det blev vinst var vi tvugna att fira så det bar av till en irländsk pub där vi satt och även jag drack lite öl och men mest rom och cola och efter ett tag kom det in några typer som bara ställde sig och stirrade på oss och pratade och de tyckte tydligen att de kände igen killarna och det visade sig vara 3 andra svenskar som jobbar på Ericsson här så då blev vi ett lite större gäng. Så kvällen avslutades inte förrän kring halv tre med en taxitur hem och taxichafförerna kör som riktiga dårar här på vägar som dessutom är gropiga och dåliga så det var skönt när man väl kom till rätt gata och kunde klättra ur taxin och sen krypa ner i säng.


Så det var en riktigt härlig kväll med inslag av det mesta och ett minne för livet att ha sett NHL och jag vill göra om det senare men då kanske på annan ort där dom kan prata engelska istället för att bara mala på på franska med allt dom säger och nästan allt som står i hela arenan för då kan det finnas en chans till att hänga med i snacket.


Så många mil

Nu börjar det bli kväll och vi sitter och väntar med spänning på att snöskotningen ska börja på våran gata men det kan dröja hela natten, sen hoppades vi på att få lite spänning då en bil hade höll på att bli kvar på fel sida och då hade den blivit bort bogserad men den kom lös till slut så nu missar vi den synen...

Det är så skönt att ha kommit iväg och lämna saker hemma, både bra ooch dåliga.
Det är bra ändå att komma ifrån framförallt hästen och hunden och det livet för att inse hur mycket jag tycker om det jag gör och hur mycket jag älskar mina små djur och trivs med människorna som hör till.
Men sen fanns det vissa saker som jag ville lämna hemma och slippa tänka på för ett tag och det har gått väldigt bra ändå med det mesta men som vanligt kommer en av sakerna alltid och börja skava i tankarna förr eller senare, hur jag än gör. Men jag vet samtidigt att det inte går att göra så mycket åt eller rättare sagt att jag egentligen inte vill göra så mycket åt det för det mesta. Även om det bästa vore att släppa det helt och se det som ett härligt minne så är det ändå skönt att hålla det kvar och jag tror även att det stoppar mej lite från att falla för vissa frestelser som egentligen inte är värda att falla för men väldigt lockande ändå.

Men längtar tills jag kommer hem och får träffa min lilla pojke och kunna gosa med honom för enligt rapporter så är han extremt gosig med dom som tar hand om honom nu när jag är borta och han är så underbart mysig i vanliga fall så när han känner sig lite bortglömd av mej blir han ännu mysigare. Sen också att få leka i snön och mysa med Mist men jag vet att hon "klarar" sig bättre utan mej då hon ändå får promenad och mys varje dag.

RSS 2.0