störtskurar

Klev upp fem i morse för att åka och jobba och var fakktiskt ganska pigg ändå genom hela jobbdagen..

När jag kom hem cyklade jag iväg till Ubbe och precis innan jag skulle ta ut honom kom den första störtskuren så det var bara att kasta sig upp i regnet och jag tror Peter rörde lite på Ubbe när jag skulle rida iväg så han körde sina små söta hoppsprång fast gav sig snabbt fast bara några meter fick han för sig något nytt och hoppade på igen och var riktigt på G..  Sen skötte han sig jätte bra och vi mötte både bilar och skejtare men han var cool fast sen kom det en störtskur igen och vi hörde åskan så då blev han laddad igen när vi sprang över lägderna så det är tur att han är så lätt att stoppa och få lugn i alla fall.. =)

Nu har den andra lilla vovven Binx åkt hem till sin familj så promenaden blev med bara Mist och det var så skönt ändå att inte behöva ha koll på vart alla är utan bara gå och mysa på men samtidigt veta att Mist springer omkring så snällt och vill att man ska kasta pinnar.. =)


Lång dag..

Jobbade idag och hade tagit på mej extra så blev en väldigt ointressant dag som mest bara tillbringades instängd.. Men det gick bra i alla fall fastän det blev långa pass.. Tack och lov för att vi har fått texttelefoni.. Vissa av dom samtalen är så härliga ändå när till exempel när man får sitta i långa telefonköer eller  har en hörande som förstår att man inte kan skriva lika snabbt som en person talar utan som tar det lugnt och kanske till och med använder . eller ?.. Så om ni nu någonsin hamnar i textsamtal tänk på det så vi får det lite lugnt.. ;) I brist på annat att säga..

Sen åkte jag förbi på Hööks på vägen hem och var tvungen att köpa en till lädergrimma till Ubbe bara för att den var så billig och fin.. Han har snart allt man kan ha.. :P Hemma så tog mamma ut vovvarna så jag fick sitta och äta i lugn och ro innan jag åkte till Ubbe och fick gå omkring i höggräset och leta hans flughuva men hittade den till slut som tur var utan att vara helt genomblöt...

Nu har jag bara fått suttit och slappat lite och fick lite massage av mamma och det gör så fruktansvärt ont, inte ett dugg skönt egentligen.. Men säkert välbehövligt med tanke på att jag är stel i varaneda muskel jag har i hela ryggen och nacken.. Så härligt.. Så vill någomn ställa upp och massera lite mjukt är dte bara att säga till ;)

Wakeboardåkning!! =)

Började min lediga dag med cykla till Ubbe och stack ut med honom i solen, på vägen gick vi förbi våra grannar och dom tyckte att det var sällan man såg en så snygg häst ;) Sen red vi omkring på ängarna och han var riktigt pigg och ville bara springa men han lyssnade ändå och krökte till lite på nacken även i traven. =) Sen fick han på sig sin flughuva i hagen och smörjde in halva ansiktet på honom nästan så han inte ska bränna sig. =P

Kring två bar det av ut till Lundgrens och sen åkte vi wakeboard och det var så härligt. Frida boörjade och som vanligt var hon duktig och hoppade lite smått över svallvågorna men när vi åkte förbi Holmö för att stajla lite så vurpade hon lite lätt typiskt nog.. . =P Sen var det Linneas tur och hon kom upp snabbt och åkte omkring lite i sicksack över svallet men hennes åkning slutade med en riktig praktvurpa där hon landade på ansiktet och lyckades ha munnen öppen så strängen under överläppen sprack lite och wakeboarden som är så svår att komma i tappade hon... Riktigt imponerande att lyckas med det.. ;) Sen var det min tur och jag gruvade mej rejält och såg framför mej att jag skulle vurpa på axeln men Linnea puttade i mej och sen tog jag mej upp på andra försöket och åkte lite väl lugnt men klarade mej utan att ramla så kanske vågar lite mer nästa gång.. Jag åkte i alla fall så vet inte om jag är dum som utsätter mej för det eller inte.. Men nog är det värt det.. ;)

Dagen avslutades sen med en tur ner till vattnet med vovvarna och dom var så duktiga och fick gå lösa hela tiden och dom badade som små tokar och var så söta.. =D
Men både jag och Mist kommer  verkligen sakna Binx när han åker hem  igen, dom trivs så bra och det är så härligt att se dem vara två och mysa på hela tiden.. Lockande att ha en till vovve men ska nöja mej med Mist ett bra tag till så kanske vi få låna Binx lite oftare bara.. :P

lite bilder från kvällen..

 

Första turen med båten

Jobbade idag och på lunchen kollade jag ut och såg att det var fint väder ute så bestämde med Frida att vi skulle ta ut båten en sväng så jag satt och längtade efter det i fyra timmar innan jag äntligen fick åka hem.. Då joinade även Lina oss och vi drog ut en sväng på havet och det var helt underbart, första turen i min båt för året så det känns ju extra roligt.. Vi styrde rakt ut i havet gasade på och hoppade på vågorna innan vi slog av motor och la oss och bara flöt och snackade en massa.. Hur mysigt som helst. =D Har bara åkt båt typ 3 gånger tidigare i år och bara med Frida som det blivit ut på havet med så det behövdes verkligen..
Sen plockade vi upp Fridas syrra Linnea och drog till Lina och mös på med lite film.. Bring it on again tro jag att den hette, lite väl förutsägbar men med vissa gulliga stunder.. :)
 

Passande dag för jobb..

Vaknade i morse av att det ösregnade och då kändes det inte så tungt att jobba fast jag helst hade velat haft en riktig slappdag framför tvn men det gäller ju att tänka på pengarna... :P Som vanligt på helgerna så är det lite lugnare så det är skönt men samtidigt går tiden långsammare då så lite tungt ändå... Men satt och kollade på tider då jag kan ta på mej extra jobb så helt knäckt kan man inte vara.. ;)

Sen var det bara att sätta sig vid matbordet och äta grillat så fort man kom hem och det var så gott. :) Därefter lastade jag in de båda vovvarna i bilen och hälsade på hästen en snabbis och sn åkte vi ut till Åstön och gick omkring på klipporna i regnet och det var så mysigt. =) Det var även jättevågor där som slog in på klipporna och jag hade två tokstollar till vovvar med så de kastade sig ut och surfade omkring i vågorna lite och det såg så roligt och härligt ut, fick nästan lust att hoppa i med dem men höll mej.. ;)

Inte en så spännande dag men rätt så mysig i alla fall..

Fredag på Holmö..

Delat pass idag och hade tagit på mej lite extra timmar så blev en hel del jobb... Men på dom lediga timmarna gick jag med Cicci på stan och kollade lite, bland annat på volleyboll killarna som jag hade lite tankar om att det skulle vara en viss kroppstyp ändå men så var det dock inte.. Men då kom Cicci fram till att det är ju egentligen surfkillarna vi vill ha, muskulösa, solbrända och med det blekta håret av allt saltvatten.. Mums.. ;) Passade även på att åka till kusinen Stefan och hans familj och det var så härligt att se dem och framförallt det lilla barnet Gustav hade blivit så stor och var så sööt. =) Dom berättade även att dom ska flytta till Montreal i ett år snart för att jobba och jag var så välkommen.. Så Kanada, here I come soon!! Tänk er bara att åka snowboard där och spana efter kanadensare.. ;)

Kvällen efter jobet har fördrivits på Holmö lyssnandes till trubaduren Ubbe tillsammans med Lina H och det var mysigt men alldeles för lite drag och för hög medelålder, till och med mycket högre än i vanliga fall, och för mycket mygg... Men trubaduren var sådär mysig och bra att lyssna på och det var ändå en härlig kväll vädermässigt även om det inte kändes som riktig sommar..
Dock så blev det som det alltid blir det äldre människor som dricker för mycket och blir alldeles för taggade på varandra så fick se lite skräckupplevelser men förhoppningsvis får vi inga psykiska men efter det.. =P

Skulle vilja ha en egen mysig trubadur som kunde sjönga och spela medan jag fick ligga och bara njuta av det och drömma sig iväg...

Känns som om jag börja fundera alldeles för mycket på hur jag vill att framtiden ska se ut och blir lite galen över det men måste försöka  inse att jag inte kan planera den så mycket än.. Tar lite tid innan sakerna jag måste inse sjunker in men till slut så brukar det lyckas.. Men väntar med spänning på att få lite datum bestämda så man kan få lite struktur på livet..


Första springturen på cirka fyra månader =P

Höll på att försova mej i morse till jobbet men vaknade efter en kvart så hann utan att stressa allt för mycket till och med.. =P
Efter jobbet åkte jag hem till vovvarna och gjorde i ordning lite mat, makaroner med skinka och ost.. Mums.. Tycker Mist med som nästan alltid får vara med och dela lite. ;)
Såg lite på film medan maten smälte och sen begav jag mej till Ubbe och tog ut longerade honom lite så han kanske fick springa bort lite av sin just nu Stora mage. ;)
Sen var det även min tur att springa bort lite mage så att säga..  så med båda vovvarna vid mid sida lyckades vi efter att jag  förklarat reglerna för springning för Binx hålla oss på sidan utan att snubbla över varandra och höll ett jämt tempo ändå bort till Binx hem.. Där fick dom springa och leka lite innan vi skulle springa tillbaka..
Känns väldigt fint att jag inte har varit ute och sprungit sen jag skadade axeln.. Kändes som tur var inte så jobbigt att springa idag så har nog inte tappat riktigt allt än.. Fast borde verkligen börja ta tag i att träna lite mer nu igen om nu axeln bara inte blir ännu värre, men doktorn sa att jag fick göra precis vad jag ville.. ;)

Räkfrossa och tacobuffe

Vaknade upp i morse och njöt av att känna att jag hade hela dan på mej att göra precis vad jag ville.. :)
Sen blev det en promenad med dom små odågorna och dom sprang och lekte som galningar över ängarna och sen gick vi och badade och Binx är verkligen inte någon apporthund utan istället sprang han ut och kollade på pinnen bara och vände tillbaka till stranden utan den. =P Sen träffade vi två andra hundar i olika svängar och båda var Goldenvovvar varav den ena rymt till oss förut för att träffa Mist. ;)

Mitt på dagen cyklade jag iväg till Ubbe för att rida lite och när jag skulle bli uppkastad blev det lite för hårt så flög nästan över hästen så fick rycka tag i sadeln för att undvika det så det gick för snabbt för Ubbe så han blev rädd och körde sina bockar så jag landade strax efter på benen och han gick tillbaka till stallet där hans kompis stod och väntade.. =P Färden ledde sen ner till vår brygga i Holmö och vi travade oomkring på ängarna och han skötte sig perfekt. Vi mötte även en bil som var så ordentlig så han körde in på sidan och slog av bilen till och med så det var inga problem att gå förbi, dock så slog han på den dirket efter så Ubbe blev lite rädd för det plötsliga ljudet men lugnade sig snabbt som tur var.. :P

Kvällen spenderades på Idyllen på Åstön där hela familjen avnjöt räkfrossa och tacobuffe, dock bara taco för mej, och vi åt och åt och hade det jätte trevligt och sen åkte vi hem hit och åt glass så efter det var jag så fruktansvärt mätt att jag skulle inte ha kunnat få i mej något mer överhuvudtaget, knappt så jag kunde dricka vatten, men gott hade det varit så lätt värt det.. ;)

                         Mist & Binx som lever livet

 

Mysig tisdag..

Jobb som vanligt men det gick faktiskt riktigt bra idag.. Sen hem och busade med vovvarna och kastade saker till dem och Mist var på hugget och försökte ta allt först så stackars Binx fick vänta tills hon testat att hämta allt innan han fick apportera. =P
Sen cyklade jag iväg till Ubbe och red iväg ut i naturen och han skötte sig exemplariskt! Vi mötte bilar, cyklar och springande människor och han var helcool, det enda som han reagerade på var en vägbula som hade vita streck på sig och sen att han slog huvudet i min fot när han skulle hugga efter en fluga. :P
Han är ju så duktig och fin och egentligen helt perfekt för mej.. Så planen att rida in honom och sälja honom vidare tror jag inte så mycket på längre för han betyder redan så mycket för mej och blir glad varje gång jag myser med honom så varför tappa ett stort glädjeämne i livet för att spara pengar(?) eller något..  Men måste hur som helst börja planera lite om hans framtid snart och se till att någon verkligen vill rida honom i alla fall när jag blir opererad.. Någon som känner sig manad? ;)

Nu på kvällen har jag varit hos Lina H och sett på film.. Vi såg Förtrollad som var så mysig och härlig tyckte jag, fast det höl inte Frida med om utan hon tyckte den var fjantig.. Det brukar väl alltid vara svårt att blanda "verklighet" och tecknat så en del saker blev lite tokiga men helt underbar film ändå tycker jag. Nästan lite Heartbreaker feeling över den kanske så Cicci du vet vad som gäller sen.. ;)

Always look on the bright side of life

Ännu en jobbdag.. Började kvart i sju så slutade redan tre så det var jättehärligt.. Sen drog jag till Ubbe och longerade honom lite och var det dags att köra lite hovvård igen, eftersom att han går barfota så måste man raspa till dem lite då och då så de inte ska gå sönder, och snacka om att det är jobbigt.. Tur att jag aldrig varit riktigt inne på att bloi hovslagare i alla fall skulle bli helt slut och sen förstörd efter att missa hoven och raspa på mej själv. =P
Är även hundvakt åt den lilla Vaktelherrn Binx så var ute och gick med två små odågor och det är så mysigt och se hur bra Binx och Mist trivs tillsamman. =) Vi hamnade på Holmö och åt glass med Lina H och pratade en massa strunt.. Bland annat pratade vi om Stockholmstrippen som vi Tynderötjejer ska ta andra helgen i augusti.. Längtar så mycket!! Bara njuta av livet och på på hotell med barndomskamraterna, kan det bli så mycket bättre? ;) Men mer om det senare någon dag..

Tror jag ska försöka skriva lite mer tankar istället för att bara skriva om djuren..
Så, just nu känns livet riktigt ljust och mycket lugnare än förut även om det närmaste halvåret kommer bli lite underligt och har väldigt mycket planer som inte går att göra så mycket åt innan den första "pusselbiten" faller på plats och just nu är det operationen som kommer att styra och möjligtvis ställa till allt.. Men kanske är så att jag börjar inse att att vissa saker är det bara att ta som de kommer och att man inte ska kunna beräkna eller fundera ut allt här i livet... Även om man var väldigt instängd i Sigtuna tror jag att tiden där gav lite nytt perspektiv på livet eller så insåg man kanske bara att om man skulle fundera all tid man hade ensam eller under alla tankevänliga tillfällen så hade man blivit psykiskt sjuk.. =P
Så det har kanske lett till att man äntligen börjar bli lite vettigare? ;)

Lite händelserna under veckan från hela gänget.. ;)

  • "Huvudet på spiken" eller skruven bokstavligt talat... Ajaj.. =P
  • Lite bortamatcher...
  • Alldeles för hård fylla med lite minnes luckor..
  • Borttappade saker..
  • Göra allt som man sagt man inte ska göra..
  • Golvdans

Det var nog det jag kommer på nu..
Som sagt så var det en riktigt lyckad Gatufest ;)


Gatufestveckan!! =)

Partyt började i onsdags med att fira Ciccis 20-års dag och flytta in till henne lite tillfälligt. :) Först slappade vi och Lina lite innan folket började droppa in och jag var tvungen att arbeta lite.. Så sen försvann jag i cirka 4 timmar för att dyka upp igen när det var fullt ös i Ciccis lilla lägenhet. =) Kring tio drog jag ner till stan för att träffa Emilia och Lina som missat förfesten och vi sprang runt och kollade lite och myste på innan det var dags att gå hem och sova..

Torsdagen började med jobb men var ganska pigg när jag vaknade i alla fall så det gick bra och sen var det dags att vandra hela vägen upp till Emilia för att förfesta och vägen till henne är väldigt jobbig.. Som tur var blev förfesten lyckad och jag Frida, Amanda och Lina W satt och pratade en massa och hade de trevligt med de andra på festen.. Sen var det bara till att dra ner Gatufesten och vi ställde och och såg på Millencollin och dom var bra fast jag och Amanda kände att vi behövde röra lite på oss och spana runt lite fast utan någon riktig lycka.. Så vi slöt upp med dom systrarna W och gick ut till Kårtältet där resten av förfestarna satt ett tag innan Amanda skulle hem och sen följde Lina mej en bit på vägen hem så vi fick lite lite mystid.. :)

Fredagen började också med jobb och sen skyndade jag och Cicci iväg till Sara och hade som vanligt en rejäl förfest som jag lyckades bli väldigt onykter på men hade riktigt roligt där innan stan, tyvärr var jag nog lite tjatig över vissa saker på vägen ner och hade lite som lockade men turligt nog blev jag lite lugnare ganska snabbt.. ;) Sen lyssnade vi på lite artister och vi var några som red tjuren och jag ägde den och höll mej kvar i nästan två minuter  dock så hade jag kjol så visade nog lite väl mycket men det är sånt som händer när man festar =P
Kvällen slutade med en lite oförutsedd efterfest med riktigt trevligt sällskap som dock blev kort men som man säger så var natten fortfarande ung så fanns tid för fler händelser så det slutade som jag ville.. ; )

Lördagsmorgonen var slapp och riktigt mysig och sen efter lite prat kom jag fram till att det är väl bara att acceptera läget och njuta av det som händer i livet, har ju egentligen redan bestämt mej för att jag inte ens tid för något mer än det som livet redan innehåller..  =P Sen satt jag hos Cicci och såg film innan förfestandet skulle börja hos Emilia igen.. Började e lite segt tempo men vi kom igång och var taggade när vi kom till stan och in i ett tält men sen pratade jag med lite annat folk och alla mina kompisar försvann till Bajamajorna och kom inte tillbaka.. =P Så vandrade iväg och träffade min kusin Stefan och hans kompis Henrik och det var jätte roligt att hänga med dem lite innan jag begav mej för att hitta någon kompis.. Men innan jag gjorde det träffade jag min andra kusin Kicki så det var jätte roligt det med men sen hittade jag till slut hittade jag Frida och Amanda i ett tält och vi dansade den sista tiden och hoppade omkring och vi träffade en gammal lärare som höll på att hoppa sönder mitt nyckelben innan vi drog därifrån....

Hela veckan har varit så klockren och har träffat så gott som alla jag velat träffa och känns som om allt jag velat gjort också har hänt så mer nöjd än jag är med årets gatufest är det sällan man är..
Har man bara rätt kompisar, bra förfester och träffar rätt folk ute så kan det inte annat än bli lyckat.. =D


Sjukhuset

I onsdags hade jag tid på sjukhuset och började med att ta lite bilder axeln, varav någon var så ovanlig att personalen inte var helt säkra på om det skulle bli rätt eller ej, och sen fick jag träffa läkaren och hörde att även nyckelbenet är trasigt det har tydligen lyckats gått av  så nu är jag  inbokad för operation i höst men vet inte precis när än. Dom kommer i alla fall att borra i något ben och ge en sena igenom så det hålls på plats och sen sätta fast en platta som trycker ner leden på rätt plats igen.. Om jag nu förstått det rätt.. Och sen tolv veckor senare ska dom öppna upp igen och ta bot plattan och hoppas på att jag är bra och hel igen efter det.
Så det känns som om jag har några härliga månader framför mej men vill bara att det ska ske så fort som möjligt..

Bio, shopping och myspys

Igår jobbade jag bara på som vanligt och sen skulle jag hem och rida men Frida ringde och sa att vi skulle på bio så då var det bara till att ställa upp.. ;)
Så jag cicci frida lina och lina gick på Sex and the city (?) och den var bra rakt igenom med många härliga skratt och några härliga suckar (mest från mej dock =P).. Dock så var den lite fysiskt påfrestande att se med alla relationer som det i alla fall hände något med.. haha härligt liv.. ni som känner mej vet nog vad jag syftar på.. =P Sen gick jag Lina och Frida en sväng på stan och kände Gatufestkänslan komma krypande.. =)

Idag har jag varit ledig och vart på Birsta och shoppat lite skor och träffade Cicci och fick henne att shoppa en massa med. :)
Sen åkte jag iväg och red på Ubbe och han var så duktig så och vi tog en för oss ganska lång skrittur och mötte både en fyrhjuling och en bil och han höll sig cool hela tiden så riktigt stolt över honom.=) Sen såg vi att hagen var riven längst ner och när vi gick dit såg vi älghår på en stolpe så dom små hästarna hade fått sällskap av troligtvis flera älgar som brakat rakt igenom tråden.. =P
Sen var det bara till att cykla hem för då fick jag finbesök.. Lina och hennes lilla vovve Enzo hade kommit plus att Wilma var här så alla tre vovvar fick hälsa på varandra men tråkigt nog var inte Mist nå leksugen men Wilma och Enzo rejsade runt för fullt och såg så lyckliga ut. Efter ett tag kom även Frida och Wilma åkte hem så då blev det bara en massa snack så det blev slutet på en härlig dag.. =)

Imorgon ska jag till röntgen och till läkaren så ni får hålla tummarna för mej.. ;)

RSS 2.0