Same..

Idag är nog det mesta som igår men ändå lite bättre.  På stallet blev jag så sugen på att rida så hoppade upp på Fighter barbacka och han gick hur fint som helst och armen orkade hålla i honom för det metsa så det kändes riktigt bra och sen ringde dom från jobbet så jag slipper börja klockan 6 på nyårsdagen, så får sovmorgon ändå till tio så då kan jag till och med fira nyåret lite granna fast med tanke på jobbplanerna så hade jag inte planerat något så får se vad som händer imorgon.

Men nånting väldigt positivt är att Hv har gjort sin femte raka seger och ligger femma i serien och Liv  är tillbaka och spelade sin andra match efter skadan. Så året slutar väldigt bra för Hv =)


Suck..

Så härligt det är nu... Är riktigt förkyld nu och mamma har ryggskott så blir både uppassare och chafför åt henne nu så någon egen planering funkar inte nu. Sen har tjejerna åkt iväg och sitter på planet till Thailand och jag blev kvar här hemma som sagt för den jäkla axeln som knappt verkar bli bättre. Dessutom så är det så mycket här som jag inte vet vart jag står och med vissa saker blir det inte alls lättare med tiden och frågan är om det någonsin kommer att bli det eller klart.
Men det värsta är att min lilla Bubbas skadade sig för någon dag sen och fick ett broddhål på ett framben och tills idag har det sett ut att läka fint men idag när han skulle springa var han riktigt halt och benet hade börjat svullna. Förhoppningsvis är det ingert farligt och att det går över med lite omsorg men det är så hemskt att djur som haltar även om han inte verkar bry sig om det. 

Det har varit en lite tung höst men nu är det ju snart nytt år så hoppas att det nya året kommer med en ny start och bättre lycka och flyt. Hoppas även på många fler speciella stunder kommande år där allting annat glöms bort och livet bara är.


Maggie

Hela helgen har det varit en massa jobb och har blivit förkyld så nu behövs det lite vila kommande dagar så jag blir frisk snabbt.

Nu på kvällen har jag äntligen hunnit ut en sväng med vovven, vilket var några dagar sen sist, och det var så mycigt i mörkret och stjärnorna. Sen har Frida varit här och lånat vattentäta fickor för resan och vi har snackat lite skit innan hon nyss åkte hem och vi inte kommer att ses på tre månader. Så nu blir jag ensam och övergiven ute på Tynderö, så det är bara att hoppas på att jag hittar en lägenhet snabbt så jag hamnar i närheten av några kompisar.  Sen efter nyår åker alla hemvändare tillbaka till sina städer så då kommer det att bli ganska tomt igen men som tur är finns ju en del roliga kvar. =)
Men det kommer saknas någon att ta ut Mist med så både hon och jag får sällskap så får söka efter lite fler lekkamrater framöver.. :)

Ojoj vilken kväll

Juldagens party började underbart med lite snabb förfest med middag hos Lina med några för att sen förflytta sig till Sara inne i stan där hela gänget anslöt oss för en längre förfest och vi hade riktigt roligt, som på alla våra förfester. Väl på Stadshuset var det tokmycket folk, nästan för mycket för min smak och axel, men vi samlades vid drinkbordet och drack lite champagne men sen delade allihopa på sig och jag hamnade med ett annat gäng i nån timme och när jag väl hittade tillbaka mina så hade de flesta försvunnit hem varav två på grund av lite överförfriskning. ;) Men vi som var kvar  höll igång på dansgolvet ett bra tag tills jag drog mej från krogen ett tag innan allt stängde till en annan destination. Så för att sammanfatta kvällen så började den och slutade helt underbart med alla gamla vänner och så som saknas så mycket. =)

Min outfit för kvällen


Erik, the Man for the night! Lyckades med något jag trodde var helt omöjligt i vår lilla stad. Grattis!!
Synd bara att alla inte har lika påhejande kompisar bara..  ;)





Nästan hela gänget




Idag började dagen på ett härligt sätt och jag fick skjuts av Erik till stallet och fick höra en massa roliga händelser som hänt efter att jag gått. Sen skulle jag vissa Bubbas för Erik men då såg jag en massa blod på Ubbes ben så var bara att ta in och kolla upp, så nu har han lyckats fått ett rejält broddhål rakt in i benet och skurit upp en lång rand precis vid hovranden så han fick lite blått bandage så hoppas på att det läker snabbt och utan infektioner också att han inte lyckas med något mer innan jag får på honom lite mer skydd i form av boots.. Söt men hopplös min lilla älskling.. ;)

Julafton

GOD JUL TILL ER ALLA önskar jag, Mist och Bubbas!!



Kan börja med en lite kortis från igår: bakade lite lussekatter och sen var det tio timmars jobb varav två av dem var på stallet och sen slutade jag ett på natten.

Så julafton började lite senare än planerat men vid elva var jag i stallet och då hade solen börjat skina ordentligt och det var fullt med folk där att prata med och hälsa God Jul och Ubbe fick 25 kilo morötter i julklapp och det var han riktigt nöjd, med fastän att han inte får alla på en gång. Hade lovat honom att vi skulle leka ute på julafton så det var bara för mej att pulsa omkring i den oskottade paddocken  och se honom springa glatt medan han blev longerad.
Sen åkte jag till Timrå och plockade upp mormor och sen åkte vi hem och kollade på Kalle Anka och väntade in resten av familjen som kom lagom till middagen efteråt. All mat var god och det blev som vanligt alldeles för mycket så det är tur att det bara är jul en gång om året med tanke på att detta inte är den enda jultallriken som kommer blir. Efter maten och lite godis fick brodern rycka ut och vara tomte för grannbarnen och sen var det vår tur att dela ut klappar och jag har nog varit väldigt snäll i år för fick nog det mesta jag önskat mej, bland annat PS2 och singstar så nu kommer det bli fler sångkvällar. Så nu på kvällen har jag och mamma invigt det och även hon upptäckte att det var väldigt roligt. =)


Julstök

Igår och idag har det varit julstök med städning, godisbak och upp med alla våra tomtar och julgranen blev uppackad, klädd och klapparna börjar fyllas på där under. Så nu börjar julstämningen komma igång speciellt när minusgraderna kom med snö igen. =)

Sen har vi även haft besök av Wilm, Lundgrens söta lilla vovve som aldrig får slut på energi men har skött sig jätte fint och dom små vovvarna verkar ju trivas i varandra saällskap. =)




Helgen

Fredagen började alldeles för tidigt för min smak med ett besök hos sjukgymnasten som tyckte att jag har bra rörlighet nu och det som fattas kommer troligtvis tillbaka så snart all svullnad lagt sig. Styrkan däremot är inte alls så bra men ska fortsätta med lugn träning med gummiband tills det gått tre månader sen tyckte hon att jag skulle börja träna på typ gym.. Så får se om det händer. =P

Igår var det firande av brodern som blev 27 och sen fest för Jennie som fyllt år i veckan och det var så roligt för nästan hela det gänget var hemkommet till Sundsvall och med på festen så det var en härlig kväll som avslutades på krogen för mej, Lina och Frida.

Så imorse vaknade man lite bakis alldeles för tidigt av en liten söt vovve som ville ha lek så var tvungen att kliva upp tillslut och hinna med en sväng med henne innan det var dags för NFMK julmiddag. Middagen blev hos Malin och där var hela gänget samlat och vi åt gott, snackade och hade det så mysigt hela kvällen.


Wiee

Igår hängde jag på min lilla Bubbas igen och han stod helt oberörd och åt godis. =) Visst det låter fjantigt att bli lycklig över det men med tanke på hur långsamt vi fick ta det första gången jag skulle rida in honom så skulle ni förstå att det är en stor bravur att han inte glömt bort eller börjat blivit rädd igen. Kunde dessutom komma upp själv utan att någon kastade upp mej och det har inte ens gått förut när jag red honom. Det är så roligt att få vara riktigt stolt för minsta lilla framgång han gör och det är det som är tjusningen med en unghäst, det tar mycket tid och tålamod men när det väl går framåt då är det tack vare att man lärt varandra att samarbeta och det är sådan underbar känsla när poletten väl ramlar ner för honom.

Idag så fick även en tjej, Carro, som ska försöka börja rida honom stå och småhänga på honom men där kommer vi få ta det väldigt långsamt så att han får tillit till henne innan vi går framåt så det inte händer någon onödig olycka. Så det är skönt att det är en förståndig tjej som inte har så bråttom, fast å andra sidan hade jag inte låtit någon stressande person ens försöka så. Men bara att hoppas på att det här kommer att funka för då finns det chans för mej att kunna lämna honom till någon om jag någon gång om man vill göra något under en längre tid.

tokeri

Nu när man äntligen är ute och rör sig lite mer i världen så är det så mycket som dyker upp, och då blir det så lätt att tankar och känslor koms ihåg igen. Att ge upp eller sluta är inte min starka sida men ibland måste jag lära mej att inte vara så envis och bara låta vissa chanser passera. Sen att fortsätta försöka bara för att jag "vet" att jag kan få det jag vill, eller som jag egentligen inte vill ha men vill visa för mig själv att jag kan få det.
Nu blev det rörigt men vissa gör mej lite extra rörig så därför ska jag försöka vara ordentlig och passa mej från att falla dit igen för samma men det är så lätt, krävs bara lite och sen är tankarna är tillbaka även om vettet är kvar.. 

Sen för att säga lite positivt om den egenskapen så är det tack vare allt tålamod och att jag inte ger upp som jag kan ha min lilla Bubbas och som gör att vi passar så bra ihop. Det och att vi båda är lite tokiga och väldigt speciella.. ;)

Planer

I helgen har det varit fullt med jobb och sen luciashow på stallet så all tid hara bara flugit iväg och jobbandet har gått över förväntan klarar inte av heldagars pass riktigt än men har börjat med textisar igen så det är skönt med lite omväxling.

När det inte är så mycket annat som har hänt kan jag passa på att berätta lite om planerna framöver. Utan resa så blir jag ju hemma hela jul och nyår och sen är tanken att jag ska hitta en lägenhet inne i stan, helst kring Granlo, Södermalm eller Sallyhill, så jag och den lilla odågan kan flytta. Så sitter och kollar runt varje dag men har inte hittat något riktigt bra ännu så är det någon som känner till någon lämplig bostad så får nu gärna säga till.
Lite mer långsiktiga planer är att börja plugga till hösten och då funderar jag mest på Beteendevetare i Härnösand fast troligtvis på distans.  Om det nu blir så måste jag se till att fortsätta jobba för att kunna försörja den lilla hästen och fortfarande ha tid för honom och för Mist så det kan bli lite spännande att lösa.

När det gäller resor så tänkte jag dra iväg till Montreal cirka 2 veckor runt februari och hälsa på släkt och se lite av den delen av världen. När flickorna kommer tillbaka från backpackingen ska nog Frida åka och hälsa på sin syster i Slovakien och då följer jag kanske med då i alla fall. Sen har Frida även satt mej på att göra lite research, medan hon är utomlands och roar sig, för en USA roadtrip under sommaren eller hitta på ett annat bra förslag.
Så förhoppningsvis blir det en del resande för mej ändå under det kommande året.

På jobbfronten skulle jag egentligen helst vilja syssla med ett mera fysiskt arbete och helst i arbetsbyxor men med tanke på min axel är jag nog inte så attraktiv på den arbetsmarknaden så får nog bli kvar på Eniro ett tag till och kanske bra att vara kvar där om jag börjar plugga för det är nog lagom att ha som extrajobb.

Första dagen tillbaka på jobbet

Första dagen på jobbet blev igår som sagt och kom faktiskt ihåg det mest så det kändes bra även om de första samtalen var lite nervösa och att jag bara höll mej till 118 118 så väntar nog någon mer dag innan det även blir textisar igen. För axelns del så gjorde det lite ont och blev jobbigt men det funkade men idag har det gjort väldigt ont i alla rörelser så betvivlar att det är något positivt. Försökte få kontakt med sjukgymnasten men fick inge svar så får försöka imorgon igen innan nästa pass för betvivlar starkt att jag tar mej genom en hel helg av jobb, inte ens på smärtstillande.


Julpärlorna!!

Kvällen har tillbringats på folkan i Söråker med julbord och en massa musikunderhållning. Maten fanns i överflöd och var god men ännu godare var efterätten som var lite åt kladdkake hållet som var riktigt mumsig. Underhållningen var det Stefan & Martin med gäster som stod för det och alla var så duktiga och allt var helt underbart.
Men när man lyssnar på Martin och Stefan så längtar jag så till sommaren och trubadurkvällarna så man bara kan sitta och njuta av livet.. =)

Under dagen har jag och vovven varit ute på årets första sparktur och det är perfekt sparkföre ute och vi passade på att hälsa på Binx och Mist var olydig och sprang till Tore och eftersom att jag ser till att disciplinera min vovve ordentligt när hon inte gör som jag säger så fick hon gå in och äta lite hot dogs...



Var även till Ubbe så han fick leka lite i snön...


Och sen en bild från gårdagens tur...


Igår red jag även Fighter på en lektion och det är tragiskt hur dålig jag är i min vänstersida nu och det är illa att jag inte förstått det ännu. Förnekelse fungerar inte så bra när man ändå måste använda armen och märker att det inte är som man vill gång på gång. Så idag har jag riktigt ont i axeln men hoppas på att det ska gå över snart och att jag kanske blivit lite klokare så det blir lite lugnare ett tag till. Men jag är lite tvivlande till att jag kommer känna mej ganska bra när det gått tre månader, vilket är i mitten av januari. Men det är väl bara att jobba på och hoppas på det bästa.


Slut på sjukskrivningen och resan avbokad

Ja, igår var sista dagen på sjukskrivningen så idag räknas man åter som arbetskraft fastän första riktiga arbetsdagen blir på onsdag...

Idag har jag, Mist, Frida och "lilla" Wilma varit ute i snön och vandrat ute på Åstön och det var riktigt trevligt och vovvarna leker bara bättre och bättre med varandra. =)
Sen blev det lite hårdjobb för Ubbe och han var svag i sin vänster sida och hade till och med en liten rörelsestörning men nu har han äntligen bygt på sig och galopperade på fint även i vänstervarvet idag och jag blev så stolt.. : )

I fredags satt jag en halvtimme och försökte få tag på resebolaget men misslyckades så testade imorse och då kunde jag avboka min utlandsresa så snart ska jag få tillbaka dom pengarna och då kan jag börja boka resan till Kanada istället så det händer något roligt.

Helgen

I helgen har det varit en hel del träningar på stallet som jag sett så längtar så tills jag får börja hoppa och akan rida min odåga igen!!

Förutom det så blev det utgång i lördags med Cicci, hennes pojkvän och hans kompisar och vi hamnade på kåren och det var lite lite folk men vi hade riktigt roligt. Sov i Ciccis lägenhet medan hon sov hos Robin men vågade inte riktigt krypa ner i sängen så låg ovanpå täcket istället med en filt... :P

Sista vaccinationen för i år

Började dagen med att åka in till sjukhuset och få de sista vaccinationerna för i år och det kändes inte alls lika motiverat nu längre nä det inte blir någon resa men lika bra att avsluta det man påbörjat. Dom tidigare gångerna har jag haft Eva som jag känner och hon är en duktig stickare men idag fick jag en ny som verkade vara spruträdd själv och som stack in sprutorna långsamt långsamt så jag riktigt kunde känna hur spetsen gick djupare in för att sedan spruta in vaccinerna ännu långsammare och under aalla moment stanna till lite då och då bara för att höra om det gick bra eller om det gjorde ont. Så metoden snabbt och smärtfritt kördes inte idag.. :P


Var sen på ridskolan och höll på med Bubbas och tog på mej lite lektioner på kvällen med en hel del balans- och benstyrkeövningar och det är alltid roligt att se på hur ryttarna kämpar på för att klara av att göra båda sakerna samtidigt.

Som avslutning  på dagen åkte jag in till kusinen Kristina och åt lite middag, såg på tv och snackade en hel del så det var riktigt trevligt. Vi pratade lite om släkt och kom på att vi skulle söka efter ännu en kusin och tacka vet vi facebook ibland för där fanns hon. Sen på något underligt vis verkar Ogge från Sigtuna känna alla jag redan känner där nere, så ännu ett bevis på att världen är bra liten... Men nu har jag kommit hem och klockan har blivit efter tolv och då är det dags att säga GRATTIS KRISTINA PÅ TRETTIOÅRSDAGEN!!!  =)


Korthårig :O

Eller mindre långhårig i alla fall.. Blev lite längre än till axlarna och snelugg igen vid dagens klippning och det känns riktigt bra och personligen tycker jag att det ser bra ut med också. Roligt att se lite annorlunda ut.. =P Dock så ser jag mycket mörkhårigare ut också eftersom att det mesta av det solblekta blev bortklippt men sommaren kommer ju tillbaka förr eller senare och tills dess kommer jag nog vara nöjd med att vara lite mörkblondin istället.

        

Har även rridit Fighter idag igen och det kändes riktigt bra! Så snart ska jag ta tag i min lilla odåga också även om jag känner mej lite smårädd för risken att åka av och förstöra axeln är väldigt stor på min lillla Bubbas.. Men förr eller senare ska det väl testas..

Men för att avsluta dagens inlägg så slänger jag in lite bilder från julstöket.





Reseplanerna

Slutet av året börjar närma sig med storm steg nu och det var ju den 29 december som vi har resan bokad men efter väldigt mycket funderande och råd från olika läkare och sjukgymnaster så har jag bestämt mej och berättat för Frida och Amanda att jag inte följer med på vår backpacking resa.
Det beror på flera saker men framförallt så får jag inte belasta mer än 5 kg på någon månad till och att återfå full rörelse kan ta upp till tre månader så en resa utan äventyr eller att kanske inte ens kunna simma ordentligt känns inte bra. Förutom det kroppsliga så kände jag att jag kan inte gå och hoppas hur länge som helst för jag har ju ett jobb och en häst att tänka på och hon som skulle ha hästen backade ur efter att hon träffat honom. Så att försöka skicka iväg hästen till en främling och säga upp sig utan att vara säker på att kunna åka vore ganska dumt och dyrt.
Det känns riktigt tråkigt för all planering och alla timmar vi pratat och drömt om våra månader utomlands har bara bygt upp förhoppningar som rasat ihop.
Men jag hoppas att Frida och Amanda får en riktigt rolig och berikande resa utan lilla mej.

Men för att inte deppa ihop totalt så ska jag åka över atlanten till Montreal och hälsa på släkten i några veckor framåt februari så det blir en upplevelse det med. Så den resan ska väl bokas så snart jag kommit till skott och avbokat backpackresan.


Maggie

Det är verkligen hårt dagarna när man ska kliva upp tidigt efter alla dessa veckor av att inte ens ha ställt någon väckarklocka alls.. Men tog mej upp och iväg till sjukgymnasten och hon tyckte jag hade fått ganska mycket rörlighet, en rörelse var nästan godkänd för normal rörlighet fast då var den andra armen lite över rörlig istället. Det gick bra i alla fall och ska till och med börja träna med lite svaga gummiband.. ;)
Efter sjukhuset var jag till jobbet och hälsade på och testade lite med en dator och kom ihåg en hel del men inte alls hur man loggar ut... fixade också lite försäkringskassepapper påskrivna och fick lite tid tillagt för övningar så jag inte misslyckas på en gång. Lite roligt där var att flera undrade vart jag hade tagit vägen.
Passade även på att rida Fighter lite idag igen och det gick mycket bättre den här gången så nu är det dags att komma igång ordentligt med det. =)

Har även bokat klipptid nu för senare i veckan så snart kommer jag att vara betydligt mycket korthårigare än jag varit på många år.. ;)


Lugnt och skönt...

Ojoj va skönt det var att sova ut och bara njuta av att ta det lugnt idag, har dock träningsvärk i benen efter att ha spänt sig så mycket på isen igår. Men annars är det över förväntning med resten av kroppen. Så idag blev det en tur även med Binx så vovvarna kunde springa av sig extra mycket energi utan att jag behövde aktivera mej så mycket.. :P



Imorgon ska jag iväg till sjukgymnasten och sen ska jag nog kika in på jobbet och få lite papper påskrivna och se om det hänt något nytt där. Det ska bli skönt att börja jobba snart igen, inte för att det är mitt drömjobb men det blir lite struktur på livet och en viss stimulans.

RSS 2.0